De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Home adviesprijs suggereert stevige concurrent voor Sonos en Amazon

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 19:16
2 min leestijd
Google Home adviesprijs suggereert stevige concurrent voor Sonos en Amazon

Google maakte zojuist eindelijk de adviesprijs en releasedatum van zijn stemgestuurde speaker bekend. Google Home moet dit najaar in de winkels liggen voor een relatief lage prijs.

Lees verder na de advertentie.

Google Home releasedatum

Google Home is vanaf 4 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten en krijgt een adviesprijs mee van 129 dollar. Vroege bestellers krijgen bovendien zes maanden gratis Google Play Music en YouTube Red. Een Nederlandse Google Home releasedatum en prijs zijn op dit moment nog onbekend.

https://www.youtube.com/watch?v=2KpLHdAURGo

Met deze lage adviesprijs lijkt Google de concurrentie op te zoeken met onder andere de Amazon Echo. Deze stemgestuurde speaker van Amazon biedt grotendeels dezelfde functionaliteit maar wordt voor 50 dollar meer verkocht. Omdat je via Google Home ook muziek kan luisteren via Spotify, Tidal of andere muziekdiensten is het een aantrekkelijk alternatief voor de speakers van Sonos, die ook nog eens een flink stuk duurder zijn.

Op het Google I/O-evenement in juni kregen we Google Home voor het eerst te zien. Op het eerste gezicht is het een simpele speaker, met ondersteuning voor Google Cast. Zo kun je met je smartphone of tablet muziek streamen naar de speakers via populaire diensten als Spotify, Google Play Music of Pocket Casts.

Google Home beschikt echter ook over een ingebouwde microfoon die op elk moment kan meeluisteren. Nadat je ‘OK Google’ roept kun je vragen stellen of opdrachten geven. Vraag de speaker bijvoorbeeld naar de afspraken die vandaag op de planning staat, of informeer of je files kunt verwachten op de route naar het werk. Ook kun je Home gebruiken voor het versturen van korte berichten en het maken van notities. Heb je slimme huishoudproducten, bijvoorbeeld van Nest of Hue, dan kun je Home zelfs gebruiken om de gloeilampen te dimmen of de garagedeur te openen. Google gaat het voor andere ontwikkelaars makkelijk maken om hun diensten en apps met Home te integreren.

Google Home Nederlandstalig

De stemgestuurde assistent van Google Home werkt vooralsnog enkel in het Engels. Google zegt dat er op termijn ook andere talen ondersteund zullen worden, maar reken er maar niet op dat Nederlands voorlopig hoog op de prioriteitenlijst staat. Vragen zul je dus voorlopig in het Engels moeten stellen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu