De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google laat je om gebouwen vliegen in Amsterdam met Immersive View

Tim Ligterink
15 juni 2023, 9:14
2 min leestijd
Google laat je om gebouwen vliegen in Amsterdam met Immersive View

Google Maps is voorzien van een nieuwe functie waarmee je gebouwen in 3D kunt bekijken. De functie heet Immersive View en is vanaf nu ook in Amsterdam beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Draai 360 graden om bezienswaardigheden rond

Google kondigde de Immersive View-functie eerder al aan, maar rolt het nu officieel uit op Maps. Met de update zijn er meer dan 500 bezienswaardigheden over de hele wereld te bekijken in 3D. Daarmee neem je dus een kijkje rondom je favoriete gebouw, park of rivier. Daarvoor maakt Google gebruik van kunstmatige intelligentie, Street View- en luchtfoto’s.

Daarnaast krijg je een weergave van de actuele weersinformatie, die ook op Immersive View verschijnt. Via de tijdlijn bepaal je welk moment van de dag je wil zien. Ook past de belichting zich hierop aan. Zo weet je hoe een park eruitziet bij zonsondergang en hoe het museum ‘s nachts is verlicht.

google maps immersive view 2

Ook onze hoofdstad heeft een aantal van deze Immersive View-bezienswaardigheden gekregen. Er zijn de bekendste plekken, zoals het Rijksmuseum, het Koninklijk Paleis en de Jordaan, maar ook minder bekende trekpleisters zijn aan de lijst toegevoegd. Volgens Google is dit vooral handig voor toeristen die locaties eerst goed willen onderzoeken voordat ze de stad zelf echt gaan ontdekken.

Nog twee nieuwe Google Maps-functies

Immersive View is niet de enige functie die Google heeft toegevoegd aan de Maps-app. Zo is het nu ook mogelijk om een routebeschrijving te volgen zonder dat je je toegangsscherm hoeft te ontgrendelen.

Je ziet dan overzichtelijk waar je naartoe gaat en Maps geeft je de route-omschrijving, zelfs wanneer je de navigatiemodus nog niet start. Dat heet Glanceable View.

google maps immersive view 1

Voor laptop en computers verschijnt er een functie die je makkelijker een route moet laten plannen. Via het tabblad ‘Recent’ zie je namelijk overzichtelijk naar welke locaties je eerder hebt gezocht. Deze voeg je dan makkelijker toe aan je reisschema.

Meer Google-nieuws

Maak jij uitgebreid gebruik van Google Maps of ben je verzot van Google Home, de Pixel-smartphones of andere Google-onderwerpen? Dan zit je bij Android Planet aan het juiste adres. Wij houden je namelijk up-to-date over het laatste Google-nieuws. Hieronder vind je alvast onze laatste vijf artikelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu