Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Zo gaat Google de Maps-app offline preciezer en beter maken’

Michel van 't Klaphek
10 december 2018, 20:21
2 min leestijd
‘Zo gaat Google de Maps-app offline preciezer en beter maken’

Google heeft een interessante overname gedaan. Het bedrijf heeft een navigatie-app overgenomen die ook werkt wanneer je geen gps of internetverbinding hebt. Mogelijk komt deze techniek ook in Google Maps terecht.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Maps offline wordt verbeterd’

Google heeft Sigmoid Labs overgenomen. De deal was al sinds augustus in de maak en nu eindelijk afgerond. Het bedrijf is vooral bekend dankzij hun app ‘Where Is My Train?’ (WIMT). Hiermee kunnen Indiërs in de gaten houden hoe laat hun trein vertrekt, zonder dat ze hiervoor internet nodig hebben op hun smartphone.

In plaats daarvan gebruikt de app zendmasten om de actuele vertrektijden te tonen. Het team achter de trein-app blijft voorlopig doorwerken aan de service, maar gaat zich ook bezighouden met ‘andere’ projecten. Google maakt niet specifiek bekend om welke plannen het gaat. Het lijkt echter logisch dat het team aan de slag gaat met de offline-functie van Google Maps.

Google Maps route delen

Dit is waarom Google de overname doet

WIMT heeft in India meer dan tien miljoen gebruikers en heeft die populariteit vooral te danken aan de offline-mogelijkheden. De app vertelt reizigers precies hoe laat hun trein aankomt, vertrekt, of er überhaupt nog plek is en of je stoelen kunt reserveren. Dit is handige informatie in een land als India, waar de treinen niet bekend staan om hun stiptheid.

De onderscheidende feature is dat de trein-app dit zonder actieve internetverbinding of gps-signaal doet. Alle informatie wordt verzonden via zendmasten. Hierdoor kunnen ook mensen zonder snelle internetverbinding de treintijden in de gaten houden.

Mogelijk gaat Google de techniek achter WIMT gebruiken om Maps te verbeteren. Deze kaarten-app beschikt momenteel over een offline-functie. Hierdoor kun je navigeren zonder verbonden te zijn met internet. In plaats daarvan gebruikt je telefoon gps om je locatie te bepalen.

Dit gaat echter niet altijd goed. Zo staan er verhalen op internet waarin de app blijft ‘hangen’, waardoor je dus niet zeker weet waar je bent. Een andere mogelijkheid is dat Google de techniek gaat gebruiken om de actuele vertrektijden van het ov preciezer te maken.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu