Google Maps krijgt betere offline mogelijkheden

Google gaat later dit jaar Google Maps – en de gesproken navigatie in de app – offline beschikbaar maken. Ook als je geen werkende internetverbinding hebt, kun je nog van alle functionaliteiten van een kaart gebruikmaken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Maps offline

google maps offlineHet wordt in Google Maps mogelijk om kaarten offline op te slaan, waarna je nog steeds de beschikking hebt over gesproken turn-by-turn navigatie en alle functies binnen kaarten. Zo kun je offline zoeken naar plaatsen en de openingstijden en recensies van bepaalde locaties bekijken. Voorheen was het al mogelijk om Google Maps offline beschikbaar te maken, maar daar zaten toen nog de nodige beperkingen aan.

Google heeft de afgelopen tijd ook zijn best gedaan om de offline mogelijkheden van apps als YouTube en Chrome te verbeteren, zodat je video’s en websites volledig kunt opslaan. Lees ook: Android M officieel, deze verbeteringen brengt de nieuwe Android-versie.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.