De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Maps toont nu actuele reisinformatie openbaar vervoer

Redactie
2 juni 2015, 11:30
1 min leestijd
Google Maps toont nu actuele reisinformatie openbaar vervoer

Google toont voortaan actuele reisinformatie van het openbaar vervoer in zijn Maps-app en -website. Nederland is het eerste land met deze nieuwe functionaliteit, die later naar andere landen wordt uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google Nederland dinsdag bekend. Maps toont al sinds 2010 reisinformatie over bussen, treinen, metro’s en trams, maar die informatie is gebaseerd op de reguliere vertrektijden van het openbare vervoer. Denk bijvoorbeeld aan de standaard vertrektijd van een tram en trein. Door de update laat de app ook vertragingen of uitvallende reizen zien.

Google Maps reisinformatie

Google Maps reisinformatie

De apps en website van Google Maps tonen vanaf dinsdag de actuele reisinformatie (screenshot rechts toont ‘op tijd’). Volgens Google biedt de dienst nu landelijke dekking voor de reisinformatie, waarbij ook vertragingen van regionale openbare vervoerders worden getoond. De informatie voor vertragingen en uitvallende reisopties wordt tevens  in de slimme assistent Google Now getoond, waardoor je een melding krijgt als je eerder moet vertrekken in verband met een vertraging of een andere reisoptie moet nemen.

Nederland krijgt als eerste land deze nieuwe functionaliteit, aangezien  het land volgens Google “bij uitstek geschikt is” voor het tonen van actuele reisinformatie; omdat we in Nederland zo veel met het openbaar vervoer reizen.

Laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu