Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit verwachten we van de Nest Mini, Googles nieuwe compacte speaker

Michel van 't Klaphek
15 oktober 2019, 13:08
2 min leestijd
Dit verwachten we van de Nest Mini, Googles nieuwe compacte speaker

Google houdt vanmiddag het Made by Google-event. Daar gaan we onder andere de Nest Mini zien. Deze kleine speaker volgt de Home Mini op. Dit verwachten we van Googles kleine speaker.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Mini verwachtingen

De Google Home Mini is de kleinere variant van de Google Home. Deze compacte speaker kan alles wat zijn grotere broer ook kan, maar heeft een minder goede geluidskwaliteit. Volgens geruchten gaat zijn opvolger hier iets aan doen. Dit zijn onze verwachtingen van de Nest Mini.

1. Naam: Google Nest Mini

De nieuwe, compacte speaker heet volgens 9to5Google de Google Nest Mini. De opvolger van de Home Mini verandert dus van naam, omdat de zoekgigant de Nest-merknaam wil gebruiken voor al zijn slimme apparaten. Eerder werd bijvoorbeeld de Google Home Hub al omgedoopt in Google Nest Hub.

Google Home Nest Mini

2. Compact ontwerp, maar beter geluid

De Google Nest Mini wordt een compacte speaker. Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de FCC, de Amerikaanse waakhond voor consumentenproducten. De speaker heeft nog steeds een rond ontwerp met een muteknop aan de zijkant.

Wel zouden de boxen meer volume kunnen produceren, zonder dat de geluidskwaliteit daaronder komt te lijden. Het apparaat wordt daarnaast geleverd met een krachtigere oplader dan zijn voorganger. Dat was een 8 Watt-exemplaar, de Nest Mini wordt geleverd met een 15 Watt-versie.

3. Bevestigen aan je muur

Je kunt de Nest Mini straks bevestigen aan je muur. Uit FCC-papieren en verschenen productafbeeldingen blijkt namelijk dat er een muurbevestiging op het speakertje zit. Over de aanwezigheid van een 3.5mm-audiojack is nog wat onduidelijkheid. In eerste instantie werd genoemd dat dit wel aanwezig was, maar dit is toch niet het geval.

Google Home Nest Mini

Dat is jammer, want dan kun je hem niet meer aansluiten op een laptop, telefoon, tv of andere speaker. Dit lijkt qua werking een beetje op de Chromecast Audio, die inmiddels niet meer wordt verkocht.

4. Google Assistant

Uiteraard is ook de Google Assistant weer te gebruiken via de slimme speaker. Handig om zo via je stem een afspraak te maken of muziek op te zetten. Je activeert de assistent met een simpel stemcommando zoals je gewend bent. Ook kun je vragen naar de weersverwachtingen of hoe laat je pakketje wordt geleverd. Gebruik je de Home Mini in de keuken dan kun je direct vragen welk recept je kunt maken als je bepaalde ingrediënten al in huis hebt.

5. Betaalbaar

De Google Home Mini haal je momenteel voor 59 euro in huis. Waarschijnlijk blijft de adviesprijs voor de Nest Mini hetzelfde. Deze kleine en slimme speaker komt op de markt in meer kleuren dan zijn voorganger. Zo heb je de keuze uit antraciet, lichtgrijs, blauw en koraalrood.

6. Onthulling

Het Made by Google-evenement begint 15 oktober om 16.00. Naast de onthulling van de Pixel 4 en Pixel 4 XL gaan we daar ook meer te horen over de Nest Mini. Wanneer de speaker daadwerkelijk in de winkels ligt is nog niet duidelijk.

Het laatste nieuws over Google

Bronnen: FCC, WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Mini
Google Nest Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu