Google Nest Mini

8,5
Reviewscore

Google Nest Mini

1/8

Pluspunten

  • Klein, maar krachtig
  • Compact formaat is ideaal
  • Handig voor aansturen slimme apparaten

Minpunten

  • Geluidskwaliteit is niet erg goed
  • Weinig grote verschillen met Home Mini

Prijzen vergelijken

Nieuw v.a.

€ 37,20

Vergelijk

Dit is de Google Nest Mini

De Google Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini en onthuld op 15 oktober 2019. De kleine speaker is qua design geen spat veranderd, maar van binnen totaal vernieuwd. De Nest Mini heeft een betere geluidskwaliteit, is van duurzaam materiaal gemaakt en kan aan de muur worden bevestigd. De adviesprijs is 59 euro, maar voor actuele prijzen check je natuurlijk onze Google Nest Mini-prijsvergelijker.

Net als de Home Mini is de Google Nest Mini een kleine, stemgestuurde speaker. Dankzij de ingebouwde Google Assistent kun je liedjes opzetten, vragen wat voor weer het vanavond wordt en afspraken toevoegen aan je agenda. Ook kun je natuurlijk wat meer luchtige vragen stellen. Check voor inspiratie ons overzicht van grappige Google Assistent-antwoorden. Aan de zijkant van de Nest Mini vind je een schakelaar om de microfoon (voor de Google Assistent) aan of uit te zetten.

Klein, maar krachtig

Het design van de Google Nest Mini is onveranderd. Hij is net zo groot als de Home Mini. Dit betekent dat de compacte speaker ongeveer net zo groot is als een hockeypuck. Je kunt ‘m daarom vrijwel overal kwijt. Laat zijn kleine formaat je echter niet op het verkeerde been zetten. De Nest Mini heeft namelijk een hoop power in huis.

Google Nest Mini review: fijn apparaat met een nieuw nadeel

De bas is twee keer zo luid als op de Home Mini. Bovendien kun je twee Nest Mini’s aan elkaar koppelen om zo stereogeluid te vormen. Als je je hand in de buurt van de speaker houdt, laten de lichtjes aan de bovenkant zien waar je moet drukken om het volume aan te passen.

Verder is de Nest Mini een stuk slimmer dan zijn voorganger. Het apparaatje past bijvoorbeeld het geluid automatisch aan op basis van hoe rumoerig het is. Op die manier kun je de muziek altijd blijven horen. Wanneer je in gesprek bent dempt de muziek juist, zodat je elkaar kunt verstaan.

Duurzaam en verplaatsbaar

Nieuw is de inkeping aan de achterkant. Dankzij het gaatje kun je de Nest Mini aan de muur bevestigen. Bovendien is de stroomkabel lekker lang. Het snoer meet anderhalf meter: waarschijnlijk genoeg om het dichstbijzijnde stopcontact te bereiken.

Google Home Nest Mini

Daarnaast is de Nest Mini een stuk duurzamer dan zijn voorganger. De stoffen bovenzijde is gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. De rest van de behuizing bestaat voor 35 procent uit hergebruikt plastic.

Tot slot kun je Nest Mini-speakers gebruiken als intercom. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, bel de slaapkamer” om iemand te spreken die zich op dat moment in de slaapkamer bevindt. Uiteraard werkt de Nest Mini samen met alle andere Nest-apparaten, zoals slimme thermostaten en het Nest Hub-scherm.

Ook interessant: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker

Lees ook ander Google Nest-nieuws:

Google Nest Mini kopen

De Google Nest Mini is vanaf 22 oktober 2019 verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 59 euro. Je kunt kiezen uit twee kleuren: wit en zwart. De compacte speaker is bij alle bekende verkooppunten verkrijgbaar. Op zoek naar de beste Nest Mini-prijzen, check dan onze Nest Mini-prijsvergelijker via onderstaande knop.

Google Nest Mini

Google Nest Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 37,20

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's