Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Nest Mini

Google Nest Mini

Dit is de Google Nest Mini

De Google Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini. De kleine speaker is qua design geen spat veranderd, maar van binnen totaal vernieuwd. De Nest Mini heeft een betere geluidskwaliteit, is van duurzaam materiaal gemaakt en kan aan de muur worden bevestigd.

Net als de Home Mini is de Google Nest Mini een kleine, stemgestuurde speaker. Dankzij de ingebouwde Google Assistent kun je liedjes opzetten, vragen wat voor weer het vanavond wordt en afspraken toevoegen aan je agenda. Ook kun je natuurlijk wat meer luchtige vragen stellen. Check voor inspiratie ons overzicht van grappige Google Assistent-antwoorden. Aan de zijkant van de Nest Mini vind je een schakelaar om de microfoon (voor de Google Assistent) aan of uit te zetten.

Klein, maar krachtig

Het design van de Google Nest Mini is onveranderd. Hij is net zo groot als de Home Mini. Dit betekent dat de compacte speaker ongeveer net zo groot is als een hockeypuck. Je kunt ‘m daarom vrijwel overal kwijt. Laat zijn kleine formaat je echter niet op het verkeerde been zetten. De Nest Mini heeft namelijk een hoop power in huis.

De bas is twee keer zo luid als op de Home Mini. Bovendien kun je twee Nest Mini’s aan elkaar koppelen om zo stereogeluid te vormen. Als je je hand in de buurt van de speaker houdt, laten de lichtjes aan de bovenkant zien waar je moet drukken om het volume aan te passen.

Verder is de Nest Mini een stuk slimmer dan zijn voorganger. Het apparaatje past bijvoorbeeld het geluid automatisch aan op basis van hoe rumoerig het is. Op die manier kun je de muziek altijd blijven horen. Wanneer je in gesprek bent dempt de muziek juist, zodat je elkaar kunt verstaan.

Duurzaam en verplaatsbaar

Nieuw is de inkeping aan de achterkant. Dankzij het gaatje kun je de Nest Mini aan de muur bevestigen. Bovendien is de stroomkabel lekker lang. Het snoer meet anderhalf meter: waarschijnlijk genoeg om het dichstbijzijnde stopcontact te bereiken.

Google Home Nest Mini

Daarnaast is de Nest Mini een stuk duurzamer dan zijn voorganger. De stoffen bovenzijde is gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. De rest van de behuizing bestaat voor 35 procent uit hergebruikt plastic.

Tot slot kun je Nest Mini-speakers gebruiken als intercom. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, bel de slaapkamer” om iemand te spreken die zich op dat moment in de slaapkamer bevindt. Uiteraard werkt de Nest Mini samen met alle andere Nest-apparaten, zoals slimme thermostaten en het Nest Hub-scherm.

Ook interessant: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker

Google Nest Mini kopen

De Google Nest Mini is vanaf 22 oktober verkrijgbaar voor 59 euro. Je kunt kiezen uit twee kleuren: wit en zwart. De compacte speaker is bij alle bekende verkooppunten verkrijgbaar, zoals Bol.com, Coolblue, BCC en MediaMarkt. Ook kun je de Nest Mini natuurlijk via Googles eigen Store aanschaffen.

Google Nest Mini video

Bekijk alle Google Nest Mini video's

Laatste berichten

‘Nieuwe Google Nest-speaker eind augustus verkrijgbaar voor 100 euro’

‘Nieuwe Google Nest-speaker eind augustus verkrijgbaar voor 100 euro’

Nieuws Dat Google werkt aan een opvolger van de Google Home is al even bekend. Het bedrijf publiceerde begin juli namelijk al enkele teasers. Volgens een bron is de slimme speaker vanaf eind augustus verkrijgbaar voor zo'n 100 euro.
Google laat zien hoe de nieuwe Nest-speaker eruitziet

Google laat zien hoe de nieuwe Nest-speaker eruitziet

Nieuws Dat Google werkt aan een nieuwe slimme Nest speaker is nu wel duidelijk. Het bedrijf zelf heeft nu officiële teasers gedeeld. Het gaat om een afbeelding en een korte video waarin de slimme speaker te zien is.
Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Nieuws Google heeft de gastmodus voor alle Google Home- en Nest-speakers verwijderd. Via een Chromecast kunnen bezoekers nog wel makkelijk en snel media streamen.
Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Nieuws Sonos is in de Verenigde Staten een rechtszaak begonnen tegen Google, omdat slimme Google-speakers en andere producten inbreuk zouden maken op patenten van Sonos. Na jarenlang tevergeefs onderhandelen eist Sonos nu een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van Google-gadgets.
Actie: Koop één Google Nest Mini en krijg een tweede speaker gratis

Actie: Koop één Google Nest Mini en krijg een tweede speaker gratis

Deals De Google Nest Mini is alleen vandaag nog in de aanbieding bij de MediaMarkt. Wie nu één Google Nest Mini koopt, krijgt daar gratis een tweede exemplaar bij. Je bespaart dus 59 euro.