Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Verdien gratis Play Store-tegoed met Google Opinion Rewards

Thomas Haenen
6 november 2017, 10:35
2 min leestijd
Verdien gratis Play Store-tegoed met Google Opinion Rewards

Met Google Opinion Rewards krijg je gratis Play Store-krediet door simpele vragen te beantwoorden. De app is nu zowel in Nederland als in België beschikbaar – dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Google Opinion Rewards?

Google Opinion Rewards

Het is één van de best bewaarde geheimen van Google: de zoekgigant laat je geld verdienen door simpele vragen te beantwoorden. Dat doe je met de Opinion Rewards-app, die al een paar jaar in Nederland beschikbaar is en sinds dit weekend ook in België werkt. Installeer de app, vul wat basisinformatie zoals je leeftijd en postcode in, en vervolgens wordt je regelmatig een vragenlijstje gestuurd. Na het invullen van zo’n vragenlijst krijg je direct een kleine beloning.

Je krijgt je geld helaas niet contant, maar in Google Play-tegoed uitgekeerd. Daar gebruik je het voor apps, games, films of ebooks. Zo is Opinion Rewards in feite een handig alternatief als je geen andere betaalmethodes hebt voor de Play Store. Geen creditcard of tegoedkaart op zak, maar wil je toch af en toe een film huren? Met deze app heb je het zo bij elkaar gespaard.

Hoeveel verdien ik met Opinion Rewards?

Droom echter nog niet direct van gouden bergen, want het precieze tegoed dat je bij elkaar spaart verschilt flink van gebruiker tot gebruiker en van vragenlijst tot vragenlijst. Zo krijg je soms een aantal hele specifieke vragen die je het maximale bedrag van 75 cent opleveren, terwijl het de volgende keer slechts een enkele vraag voor vijf cent is. Houd er wel rekening mee dat je tegoed slechts één jaar geldig is.

Hoewel 75 cent per keer vrij laag klinkt, kan het snel oplopen als je meerdere keren per week een vragenlijst ontvangt. Helaas zit daar ook nog wel eens verschil in. Zo geven sommige gebruikers aan dat ze hooguit een enkele keer per maand benaderd worden. Dat hangt waarschijnlijk af van de doelgroepen waar je toe behoort. Zo heeft Google waarschijnlijk genoeg jonge, witte mannen uit de Randstad om te benaderen, waardoor je slechts soms meedoet. Maar ben je een vrouw of woon je in een klein dorp, dan is jouw data direct een stuk zeldzamer en dus waardevoller.

Werkt het voor iedereen?

Google lanceerde Opinion Rewards in 2013; een jaar later kwam de app ook in Nederland beschikbaar. Onze buren in België hebben nog langer moeten wachten: daar is de dienst pas sinds november 2017 verkrijgbaar. Waarom het zo lang duurde, is niet helemaal duidelijk. In Duitsland, Canada, Australië en andere landen is Opinion Rewards ook al geruime tijd beschikbaar.

Aan het meedoen zijn verder geen voorwaarden verbonden. Woon je in één van de landen waar Opinion Rewards werkt, en heb je een Android-smartphone of tablet? Dan hoef je enkel de app te downloaden om aan de slag te gaan.

Waar vind ik Google Opinion Rewards?

Je download Google Opinion Rewards via onderstaande link in de Play Store. De app werkt op elke smartphone met Android 4.1 of nieuwer.

Download Google Opinion Rewards in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu