De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google gaat inbrandproblemen Pixel 2 XL-scherm oplossen met update

Wouter Nijsen
27 oktober 2017, 9:02
2 min leestijd
Google gaat inbrandproblemen Pixel 2 XL-scherm oplossen met update

Google maakt bekend met oplossingen te komen voor de problemen met de Pixel 2 XL. Via een software-update worden de inbrandproblemen van het scherm verholpen, maar ook krijgt het display een extra kleuroptie.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 XL inbrandproblemen

De afgelopen week doken verschillende berichten op van gebruikers die last hadden van schermproblemen op hun Google Pixel 2 XL. Sommige gebruikers zouden al na minder dan een week ingebrande kleuren op het scherm zien, waarbij het beeld van een scherm deels verkleurt, omdat één of meer individuele pixels zijn ‘vastgebrand’. Het gebeurt doorgaans bij schermelementen die lange tijd in beeld zijn, zoals de knoppenbalk onderaan een Android-smartphone.

Google geeft aan dat dit soort problemen vaker voorkomen bij oled-schermen, vooral wanneer het toestel een flinke tijd wordt gebruikt. Sommige exemplaren van de Pixel 2 XL hebben echter heel vroeg last van inbrandproblemen, en daar gaat Google wat aan doen. Een software-update zorgt ervoor dat de maximale helderheid van het scherm iets wordt teruggeschroefd, om het display zo minder te belasten. De knoppenbalk aan de onderkant zal verdwijnen wanneer deze een tijdje niet wordt gebruikt.

9 problemen van de Google Pixel 2 (XL)

Daarnaast brengt Google een update uit die een nieuwe optie voor het scherm toevoegt. Een nieuwe modus toont meer verzadigde kleuren, nadat gebruikers klaagden over de doffe kleuren van het scherm. Google koos ervoor om kleuren ‘zo natuurlijk mogelijk’ te tonen, maar dit leverde niet de beste beelden op.

Het is onduidelijk wanneer de software-update verschijnt, maar we verwachten hij niet lang op zich laat wachten. De Google Pixel 2 (XL) werd aangekondigd tijdens een Google-event en verscheen vorige week in de Verenigde Staten. Binnenkort komt het toestel ook naar andere landen, waaronder Duitsland, maar een Nederlandse release ligt niet voor de hand.

Lees ook: waarom LG de verkeerde keuze was voor de Google Pixel 2

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu