‘Google Pixel 2 XL heeft al na week last van ingebrand scherm’

De Google Pixel 2 XL heeft mogelijk ernstige schermproblemen. Vroege gebruikers claimen last te hebben van ‘inbrandproblemen’. Google zegt het inmiddels te onderzoeken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel 2 XL schermproblemen

Gebruikers van de Google Pixel 2 XL ervaren na minder dan een week al ingebrande kleuren op hun scherm. Dat blijkt uit foto’s die op Twitter zijn verschenen. In een reactie aan Android Central laat Google weten de oorzaak te onderzoeken, en het probleem zeer serieus te nemen.

Bij een inbrandprobleem verkleurt het beeld van een scherm deels, omdat één of meer individuele pixels zijn ‘vastgebrand’. Het gebeurt doorgaans bij schermelementen die lange tijd in beeld zijn, zoals de menubalk onderaan een Android-smartphone. De ingebrande pixels zijn het best te zien als je een afbeelding van één kleur opent op het toestel. De problematische pixels verschijnen vervolgens verkleurd in beeld.

Het is een probleem dat wel vaker voorkomt bij oled-smartphones, maar slechts na lang gebruik. Waar het bij andere smartphones pas na een of meerdere jaren zichtbaar is, daar heeft de Pixel 2 XL er bij sommige gebruikers na een week al last van. De getroffen gebruikers zeggen het scherm zo’n drie uur per dag aan te hebben – zeker niet uitzonderlijk lang.

Google: “We zoeken het uit”

Vooralsnog zijn er nog maar weinig gebruikers getroffen door het probleem, omdat de Pixel 2 XL officieel pas vanaf volgende maand verkrijgbaar is in de Verenigde Staten. Enkel reviewers hebben het toestel nu al in bezit. Wel claimt Google het probleem serieus te nemen. “Het Pixel 2 XL-scherm is ontwikkeld met geavanceerde POLED-technologie,” laat het bedrijf in een reactie weten. “Al onze producten worden uitgebreid op kwaliteit getest voor de release en tijdens de productie van elk toestel. We zijn deze klachten actief aan het onderzoeken.”

De Pixel 2 XL heeft een oled-scherm dat door LG is geproduceerd. Het is één van de eerste smartphones met een oled-scherm van de Koreaanse fabrikant. Tot nu toe komen vrijwel alle oled-schermen in smartphones uit de fabrieken van Samsung rollen. Eerder dit jaar werd bekend dat Google fors in de oled-fabrieken van LG investeerde, zodat het niet alleen op Samsung hoefde te leunen. Nu blijkt mogelijk dat LG nog niet klaar was voor die verantwoordelijkheid.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.