‘Google gaat nieuwe Pixel-toestellen zelf maken’

Wouter Nijsen
31 mei 2018, 12:48
2 min leestijd
‘Google gaat nieuwe Pixel-toestellen zelf maken’

Het lijkt erop dat Google de nieuwe Pixel-telefoons, die hoogstwaarschijnlijk de Pixel 3 en Pixel 3 XL heten, zelf gaat maken. Een ontwerper heeft een aantal renders gemaakt van hoe de toestellen er mogelijk kunnen uitzien.

Lees verder na de advertentie.

‘Google maakt Pixel 3-toestellen zelf’

Tot nu toe werkte Google telkens met andere fabrikanten samen bij de ontwikkeling van Nexus- en Pixel-toestellen. De Google Pixel 2 is bijvoorbeeld door HTC geproduceerd, terwijl voor de Pixel 2 XL werd samengewerkt met LG. Voor de Pixel 3 en 3 XL zou Google de ontwikkeling volledig naar zich toetrekken, en de telefoons dus helemaal zelf maken.

google pixel 3

Waarschijnlijk werken er wel veel ex-HTC-medewerkers mee aan de Pixel-telefoons. Google nam HTC vorig jaar gedeeltelijk over en een team van 2000 medewerkers maakte toen de overstap naar de zoekgigant. Zij werkten ook mee aan de eerste Pixels en de opvolgers die vorig jaar verschenen.

Meer over de Google Pixel 3 en 3 XL

Veel is er nog niet over de Pixel 3 en 3 XL bekend, al is het aannemelijk dat ze draaien op Android P en beschikken over de Snapdragon 845-chip. Wel lekte onlangs vermeende screenprotectors van de toestellen uit, waarop te zien is dat de grotere 3 XL een notch heeft. Ontwerper Phone Designer maakte op basis hiervan een aantal fraaie renders, waarop te zien is hoe de smartphones er mogelijk uit komen te zien.

Als gezegd krijgt de grotere Pixel 3 XL een inkeping in het scherm, waar onder meer de frontcamera, luidspreker en speaker in zitten verwerkt. De reguliere Pixel 3 heeft aan de boven- en onderkant van het scherm flinke bezels en dat doet Google waarschijnlijk voor de stereospeakers. Ook de Pixel 2 en 2 XL hebben mede daarom relatief forse randen.

Hoewel Google zelf nog niets over de nieuwe Pixel-telefoons heeft losgelaten, verwachten we dat de presentatie in oktober plaatsvindt. Eerdere Pixels werden ook in die maand aangekondigd. Houd Android Planet in de gaten via de website, onze nieuwsbrief of download de officiële app voor het laatste nieuws over de Pixel-smartphones.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu