Google Play Awards 2019: dit zijn de beste nieuwe Android-apps en games

Rens Blom
8 mei 2019, 13:06
4 min leestijd
Google Play Awards 2019: dit zijn de beste nieuwe Android-apps en games

Wat zijn de beste en mooiste apps en games die je op dit moment kan downloaden? Google stelt elk jaar zijn eigen lijst samen en bekroont de winnaars met een Google Play Award. Dit zijn de leukste games en beste Android-apps van 2019.

Lees verder na de advertentie.

Google kiest de beste Android-apps van 2019

Als iemand zicht heeft op de kwaliteit van nieuwe en bestaande Android-games en -apps, dan is het Google. Het techbedrijf is immers verantwoordelijkm voor de Play Store.

Google presenteert daarom elk jaar een lijstje met de beste apps en games, en deze keer zijn er liefst negen categorieën met elk een winnaar. De bekendmaking vond traditiegetrouw plaats vlak voor de start van Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar het bedrijf onder andere de Pixel 3a-smartphones en een nieuwe Android Q-bèta onthulde.

Shadowgun Legends (game)

Shadowgun Legends is een gratis first person schietspel waarin je de wereld verdedigt tegen gevaarlijke ruimtewezens. Je kunt onder andere tegen vrienden spelen of alleen de campagne volgen met honderden missies. De game bevat advertenties en biedt in-app aankopen om bijvoorbeeld betere wapens te kopen.

Download Shadowgun Legends in de Play Store (gratis)

Wisdo (app)

Wisdo is een gratis app die volwassenen met fysieke en/of psychische klachten met elkaar in contact brengt. Als gebruiker maak je een profiel aan en kan je contact leggen met mensen die vergelijkbare problemen ervaren. Zo kan je ervaringen uitwisselen, advies vragen of iemand een hart onder de riem steken. Er zijn zogeheten groepen voor honderden klachten, waaronder eenzaamheid, ADHD en racisme.

→ Download Wisdo in de Play Store (gratis)

Woebot (app)

Heb je ook wel eens stress of vind je dat je teveel met je smartphone bezig bent? Google biedt met Digitaal Welzijn een handige dienst aan die je telefoongebruik vermindert. Vind je Digitaal Welzijn niet ver genoeg gaan, of heb je behoefte aan een meer persoonlijke aanpak? Kijk dan eens naar Woebot, volgens Google de beste app om je (digitale) gezondheid te verbeteren.

Download Woebot in Google Play (gratis)

Marvel Strike Force (game)

In Marvel Strike Force bescherm je als één van de bekende Marvel-superhelden de aarde tegen ruimtewezens. Anders dan Shadowgun Legens is dit spel niet first person, maar kijk je schuin van boven op je personage. De game is voorzien van reclame en in-app aankopen om je superheld (bijvoorbeeld de Hulk) sterker te maken.

Download Marvel Strike Force in de Play Store (gratis)

Envision AI (app)

Mensen die niet goed kunnen zien, hebben het lastiger in bijvoorbeeld de supermarkt of een restaurant. Want wat als je de menukaart niet kan lezen? Envision AI schiet te hulp. Richt je smartphone op de kaart en de app leest de tekst, bijvoorbeeld de gerechten.

De tekst zet hij om in audio. Als gebruiker hoor je de gesproken tekst. Envision AI snapt Nederlands, Engels en nog veel meer talen. Met een optionele aankoop haal je alles uit de app.

→ Download Envision AI in de Play Store (gratis)

Neverthink: Handpicked videos (app)

De app Neverthink schotelt je met de hand verzamelde video’s voor in allerlei categorieën. Van gaming en tech tot documentaires en schattige dierenfilmpjes: er is voor ieder wat wils. Je kunt video’s op je toestel bekijken of ze met één druk op de knop casten naar je Chromecast of Android TV.

→ Download Neverthink in de Play Store (gratis)

Tick Tock (game)

Houd je van puzzelen? Dan raadt Google je Tick Tock aan, een puzzelgame die je met z’n tweeën speelt. Beide spelers moeten de game geïnstalleerd hebben en spelen op hun eigen toestel. Ook kun je spelen met iemand op een Windows- of Apple-computer. Let op: met een gemiddelde duur van 2,5 uur is dit geen game om even bij de bushalte te spelen.

→ Download Tick Tock in de Play Store (3,39 euro)

Tick Tock

Slowly (app)

Vroeger schreven mensen elkaar brieven en had je één of meerdere penvrienden. Tegenwoordig kun je met iedereen chatten en ‘moet’ je zo snel mogelijk antwoorden. De app Slowly probeert de nostalgie van het brieven schrijven terug te brengen.

Maak een account aan, kies je interesses en je wordt gekoppeld aan een penvriend in Nederland of – als je dat wil – een ander land. Afhankelijk van waar je penvriend(in) woont, kan het een aantal uren duren voordat je antwoord krijgt. Gebruikers waarschuwen overigens wel voor oplichters die geld vragen of mensen die een relatie zoeken.

Download Slowly in de Play Store (gratis)

Canva (app)

Met Canva kan je eenvoudig eigen visuele ontwerpen maken voor allerlei doeleinden. Van een logo tot een verjaardagsuitnodiging en een Instagram Story-plaatje: de keuze is reuze. Je kan eigen afbeeldingen toevoegen, of kiezen uit één van de vele sjablonen en plaatjes uit de bibliotheek van Canva. Door te betalen haal je alles uit de app, maar dit is niet verplicht.

→ Download Canva in de Play Store (gratis)

Wat vind jij de beste apps en games van dit moment? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Bron: Google
Bron afbeelding: Marvel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu