Direct gamen zonder eerst installeren dankzij Google Play Instant

Michel van 't Klaphek
19 maart 2018, 19:24
2 min leestijd
Direct gamen zonder eerst installeren dankzij Google Play Instant

Het is vanaf vandaag mogelijk om een (select aantal) games uit de Play Store direct te proberen, zonder ze vooraf te hoeven installeren. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Instant: direct gamen zonder installeren

De techniek om apps te proberen zonder ze eerst compleet te hoeven installeren kenden we natuurlijk al van Google Instant Apps. Google lanceert vandaag Play Instant, wat precies hetzelfde doet, maar dan voor games.

Wanneer je een game wilt spelen, hoef je zodoende niet langer het volledige spel eerst te downloaden. Ga simpelweg naar de Play Store en zoek een game die de nieuwe functie ondersteunt. Bij deze spellen zie je naast ‘Installeren’ ook een knop ‘Probeer nu’. Wanneer je hierop drukt kun je het spel alvast spelen, zonder het eerst te hoeven downloaden. Uiteraard moet je voor de volledige ervaring het hele spel gewoon installeren.

In de games die wij hebben getest, zijn bijvoorbeeld enkele spelonderdelen niet beschikbaar. Zo is de modus waarbij je met anderen via internetverbinding kunt samenspelen vaak niet beschikbaar. Ook ontbreken sommige menu’s en opties. Het idee achter Play Instant is echter handig en praktisch. Naar verwachting worden steeds meer games met de mogelijkheid uitgerust.

Momenteel ondersteunen de volgende spellen de nieuwe functie:

Google neemt je mee naar de arcade

Ook kondigt Google vandaag een kleine update voor zijn Play Games-app aan. Zo is het ‘Arcade’-tabblad toegevoegd, waarin je onder meer trailers kunt bekijken en nieuwe games ontdekken. Ook vind je hier enkele lijstjes met onder meer de beste gratis games van het moment. Verder gaat de app je video’s van jouw favoriete games voorschotelen, met daarin tips om nóg beter te worden.

Google is de laatste tijd behoorlijk bezig om de kwaliteit van haar game-aanbod te verhogen. Zo werd vorige week een functie gelanceerd waarmee ontwikkelaars de locatie van gamers in real time konden gebruiken. De straat waar je op dat moment loopt kan zodoende het decor van de game vormen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu