Google Play tablet-apps nu makkelijker vindbaar

Google Play tablet-appsGoogle heeft vannacht zijn online winkel van een update voorzien waardoor Google Play tablet-apps nu makkelijker vindbaar zijn. Gebruikers van een Android-tablet zien nu direct als ze de Play Store openen welke apps voor hun toestel zijn geoptimaliseerd en mooi schalen naar het grote scherm. Het is ook nog steeds mogelijk alle apps weer te geven.

Met de update krijgen apps die niet geoptimaliseerd zijn voor tablets het label ‘Ontwikkeld voor telefoon’. Dat kan veel impact hebben op het succes en de verkoopcijfers van een app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Play tablet-apps die vanaf vandaag voldoen aan Googles criteria voor het format zullen – als je de Play Store benadert met je tablet – bovenaan komen te staan in de secties ‘Populairst betaald’, ‘Populair en gratis’, ‘Best verdienende’, ‘Beste nieuwe betaalde’, ‘Beste nieuwe gratis’ en ‘In populariteit stijgend’.

Google hoopt dat het met de wijzigingen makkelijker wordt voor gebruikers om tablet-apps terug te vinden in de app-winkel. Het bedrijf meldt dat er al duizenden ontwikkelaars de moeite hebben genomen om apps te optimaliseren voor tablets. Op dit moment zijn er 70 miljoen Android-tablets geactiveerd.

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.