Je Rekenmachine ziet er anders uit: dit zijn de verbeteringen

Michel van 't Klaphek
17 september 2018, 19:18
1 min leestijd
Je Rekenmachine ziet er anders uit: dit zijn de verbeteringen

In navolging van Berichten en Foto’s is ook de Rekenmachine-app van Google bijgewerkt. De update is subtiel, maar verandert toch het een en ander. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Rekenmachine-ontwerp frisser dankzij Material Design

De Rekenmachine is waarschijnlijk één van je meestgebruikte apps, zonder dat je het doorhebt. Google heeft een update uitgebracht waardoor de calculator er anders uitziet. Het eerste dat opvalt wanneer je de app opent is het frisse design en de vele witte kleuren.

Bij de vorige versie (screenshot links) was het toetsenblok lichtzwart, en dat is nu veranderd naar lichtgrijs. Het blok aan de rechterkant met rekenkundige bewerkingen, zoals delen door en vermenigvuldigen, gebruikt nu dezelfde soort blauw als uit de Contacten-app.

Het scherm met geavanceerde functies gebruikt nu dezelfde kleur blauw als dat uit de Contacten-app. Op internet lezen we verhalen dat bij sommige toestellen deze toetsen voortaan boven het cijferblok zitten. Het lijkt hier om een test te gaan.

Nieuw lettertype en downloaden

Verder zijn de ‘0’ en ‘,’ van plek gewisseld. De nul zit voortaan links van de komma, in plaats van andersom. Ook het pijltje om vergissingen mee uit te wissen, is nu een icoon geworden. De laatste verandering is Google Sans. Dit lettertype is wat groter en speelser dan het vorige.

De vernieuwde Rekenmachine rolt uit naar vrijwel alle Android-smartphones. Het kan ongeveer een week duren voordat je de update binnenkrijgt. Wil je direct aan de slag? Download dan het apk-bestand om de app handmatig bij te werken. Dit is heel gemakkelijk. Wanneer je extra hulp nodig hebt pak je gewoon ons artikel waarin we uitleggen hoe je een apk-bestand downloadt en installeert erbij.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu