HTC 10 Lifestyle nu ook in Nederland te koop

Erwin Vogelaar
15 juli 2016, 19:17
2 min leestijd
HTC 10 Lifestyle nu ook in Nederland te koop

De HTC 10 Lifestyle, de goedkopere versie van de HTC 10, is plots ook in Nederland te koop. Echt budget is het toestel echter niet.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 Lifestyle kopen

De HTC 10 Lifestyle was door HTC geïntroduceerd voor de opkomende markten en is maanden geleden onder andere in India uitgekomen. Het toestel dient als een goedkoper alternatief voor de HTC 10. Nu is de smartphone plots ook in Nederland te koop, maar echt budget is de HTC 10 Lifestyle niet.

htc lifestyle kopen

De HTC 10 Lifestyle verschilt niet heel veel van zijn grote broer. De chipset is iets ouder, want de HTC 10 heeft de Snapdragon 820 onder de kap zitten, terwijl de HTC 10 Lifestyle het met de Snapdragon 652 moet doen. Daarnaast heeft de HTC 10 4GB RAM, terwijl de HTC 10 Lifestyle iets minder heeft met 3GB RAM.

De rest van het toestel is vergelijkbaar. Beide versies hebben een 5,2 inch-scherm met een QHD-resolutie in een metalen behuizing. Er zit 32GB opslaggeheugen in dat uitbreidbaar is met een micro-sd-kaartje. Aan de achterkant zit een 12 megapixel-camera, terwijl de voorkant het moet doen met een 5 megapixel-camera. De HTC 10 Lifestyle gaat voor 679 euro over de toonbank, terwijl de HTC op dezelfde plek 723 euro kost. Een prijsverschil van nog geen vijftig euro dus. Is het slim om voor dat geld te besparen op zowel de chipset als het werkgeheugen?

Hoe dan ook is het niet verkeerd om de keuze te hebben. De HTC 10 is in ieder geval een uitstekend toestel, zoals je kunt lezen in onze review. Hoewel de smartphone niet vernieuwend is en zowel de camera als het scherm niet het niveau van de vlaggenschepen van Samsung en LG behalen, is het toch een fijn toestel en vooral een vooruitgang voor HTC: “Zo maakt de camera eindelijk goede foto`s en zijn de vingerafdrukscanner en usb-c-poort fijne en belangrijke toevoegingen. Ook zijn we erg positief over de software van de HTC 10, die door zijn eenvoud heerlijk aanvoelt.”

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Belsimpel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu