De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC komt met opvolger voor de One A9: HTC One A9s

Wouter Nijsen
1 september 2016, 10:03
2 min leestijd
HTC komt met opvolger voor de One A9: HTC One A9s

Zoals verwacht heeft HTC vandaag de One A9s uit de doeken gedaan, een variant van de smartphone die vorig jaar werd uitgebracht. In dit artikel lees je wat er nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

HTC One A9s officieel

Eerder verscheen al het nieuws dat HTC zou werken aan de One A9s, en nu is de smartphone officieel aangekondigd. Hij wijkt echter weinig af van zijn voorganger, waarbij designtechnisch alleen de camera is verplaatst. Bij de One A9 zit deze in het midden, nu aan de linkerkant. Wel hetzelfde is de vingerafdrukscanner aan de voorkant, die tevens als homeknop fungeert.

htc one a9s officieel

Een belangrijk verschil is dat het 5 inch-scherm een Super LCD-paneel heeft, in plaats van een amoled-paneel. Ook de resolutie is verlaagd naar 1280 bij 720 pixels, waarmee de One A9s meer een midrange toestel wordt. Verder is onder de motorkap een nieuwe MediaTek Helio P10-chip aanwezig, die wordt bijgestaan door 2GB of 3GB RAM en 16GB of 32GB aan opslagruimte. Met een micro-sd-kaartje kan de opslag worden uitgebreid.

Tot slot is de HTC One A9s voorzien van een 13 megapixel-camera, 5 megapixel-frontcamera, nfc, wifi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 4.2 en een 2300 mAh-accu. De HTC One A9s is vanaf begin november verkrijgbaar voor 349 euro, waarmee het toestel veel goedkoper is dan zijn voorganger.

Meer over de HTC One A9s

Dat is maar goed ook, want een belangrijk kritiekpunt van de One A9 was het feit dat de smartphone een relatief hoge adviesprijs had. In onze HTC One A9 review waren we echter wel te spreken over de bouwkwaliteit, prestaties en de software van het toestel. Hoewel velen de smartphone een iPhone-kloon noemden, had hij duidelijk een eigen smoel. Een ander minpunt, de matige accuduur, lijkt echter niet direct verholpen, aangezien de accu met een capaciteit van 2300 mAh behoorlijk klein is.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One A9
HTC One A9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu