De beste smartphones van 2013 (nummer 2): HTC One

Redactie
30 december 2013, 14:00
2 min leestijd
De beste smartphones van 2013 (nummer 2): HTC One
HTC One

De komende dagen licht AndroidPlanet de 5 beste Android-tablets en -smartphones uit, en we zijn bij de nummer 2 van de smartphones: de HTC One. De One is van één blok aluminium gemaakt en heeft hierdoor strakke en stevige look die ongeëvenaard is bij andere fabrikanten. Als je het vlaggenschip van HTC in je handen houdt, voel je écht dat je iets waardevols vasthoudt.

Verder heeft HTC twee speakers aan de voorzijde geplaatst om een stereo-effect te bewerkstelligen. Het geluid dat uit de One komt, is uitstekend. Dat is ook een eigenschap waar veel andere fabrikanten veel van kunnen leren.

Lees verder na de advertentie.

De HTC One nader bekeken

orig_HTC One Stunning Silver Front1

De One is een uitstekend toestel en beschikt over een prachtig helder 4,7 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder zijn er een Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor aanwezig, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.3 (Jelly Bean) aanwezig.

En we mogen dan niet helemaal fan zijn van alle softwarematige keuzes van HTC, de bouwkwaliteit is de grote factor waarom wij nog steeds zo enthousiast over de smartphone zijn. In 2013 is er vrijwel geen andere smartphone uitgekomen die eenzelfde bouwkwaliteit toont. En dat zegt veel over zowel HTC als de huidige Android-markt.

HTC plakt het etiket premium op de One en die belofte houdt het Taiwanese bedrijf. De One is in vrijwel alle opzichten een geweldige smartphone die de komende tijd nog enorm actueel, snel en goede keuze blijft.

→ Lees ook onze HTC One review.

De beste smartphones van 2013

Bekijk hieronder de beste smartphones van 2013 op een rijtje:

HTC One kopen

Meer aanbiedingen van HTC’s vlaggenschip vind je in ons overzicht HTC One kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M7
HTC One M7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu