HTC One M8

9

Met de One-serie laat HTC zien waar het goed in is: het maken van premium Android-smartphones die zijn voorzien van een fraai design en de laatste snufjes op het gebied van hard- en software. In maart 2013 lanceerde de Taiwanese fabrikant de eerste HTC One M7  die hoge ogen gooide dankzij het mooie design en de gebruiksvriendelijkheid. Dat toestel werd in 2014 opgevolgd door de M8, die op zijn beurt weer werd opgevolgd door de HTC One M9.

Op deze pagina focussen we ons op de HTC One M8, die zijn voorganger op vrijwel alle fronten verbetert. De M8 is sinds april 2014 beschikbaar, voorzien van een iets groter scherm, betere camera’s aan de voor- en achterzijde en snelle hardware die geen enkele moeite heeft met de laatste apps. De processor heeft een upgrade gekregen, net als de accu. De M7, M8  en M9  beschikken overigens over 4G en de laatste versie van Android. Het zijn high-end smartphones die hun adviesprijs dubbel en dwars waard zijn.

De HTC One M8 in vogelvlucht

Net als zijn voorganger is de HTC One M8 een van de mooiste Android-telefoons die je kunt kopen. Het toestel heeft een fraaie behuizing van geborsteld aluminium die aanzienlijk meer ‘premium’ aanvoelt dan veel vergelijkbare telefoons van concurrenten. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de M8 op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

  • Fraaie unibodybehuizing van aluminium
  • Prachtig scherm met full-hd-resolutie
  • De laatste versie van Android met Sense
  • Snelle hardware, soepele gebruikerservaring

Meer over de HTC One M8

HTC One M8 videoreview

De HTC One M8 is de opvolger van de HTC One M7, de fraaie smartphone met aluminium unibody-behuizing die HTC begin 2013 op de markt bracht. Het toestel met 4,7 inch-scherm was daarnaast voorzien van een vlotte quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Zijn opvolger wijkt qua design weinig af, maar heeft virtuele knoppen op het scherm, in plaats van capacitieve toetsen eronder. Ook is het scherm iets groter (5 inch, 1080p) en zijn er twee camera’s aan de achterzijde te vinden die je achteraf foto’s laten scherpstellen. Het besturingssysteem is flink op de schop gegaan, waardoor het fraaier oogt en bovendien sneller werkt.

Het toestel is voorzien van een 2,3GHZ-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot maximaal 128GB. Verder draait de HTC One opvolger op de laatste versie van  Android met daaroverheen de Sense-skin met BlinkFeed. Laatstgenoemde is desgewenst uit te schakelen.

De overige HTC One specificaties liegen er niet om. Aan de achterzijde bevindt zich de 4 ultrapixel-camera met een diafragma van f/2.0 en de mogelijkheid om achteraf scherp te stellen. Handig voor wie graag foto’s schiet met zijn smartphone en later de diepte wilt (her)bepalen. De frontcamera laat je selfies schieten met maximaal 5 megapixels. Verder beschikt de HTC-telefoon over een 5 inch-scherm (slcd) met goede kijkhoeken en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

2015-versie: HTC One M8s

HTC bracht  in Nederland en België in  2015 een aangepaste versie van de HTC One M8 met een snellere processor op de markt: de HTC One M8s.  De belangrijkste verandering van de One M8s ten opzichte van de reguliere One M8 is de processor. Waar de One M8 voorzien is van een Snapdragon 810-processor, heeft de One M8s de beschikking over een Snapdragon 615-chip. Dit is een 64-bit midrange octacore-processor met in totaal acht kernen, en volgens HTC “een flinke vooruitgang“.

htconem8-kleuren

Voor de rest zijn de specificaties en het metalen design van de One M8s gelijk aan die van de reguliere One M8. Dat betekent dat er onder de motorkap 2GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte aanwezig is. Laatstgenoemde is overigens met een micro-sd-sd-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 128GB. Het scherm van de One M8s meet dan 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 441 ppi.

Verder is de HTC One M8s voorzien van een 4 ultrapixel-camera aan de achterzijde en 5 megapixel-camera aan de voorzijde voor het maken van selfies. Daarnaast draait de smartphone hoogstwaarschijnlijk op Android 5.0 (Lollipop).

Android en HTC Sense

HTC Sense

De nieuwe HTC One  is voorzien van de laatste versie van Android, net als de toptoestellen van Samsung en LG, met daaroverheen de Sense-skin. Naast een aantal vernieuwde interface-elementen gaat het besturingssysteem efficiënter om met het werkgeheugen en de accu.

Ook fijn is de `immersive`-modus die afleidende zaken verbergt en de mogelijkheid om sneller bestanden, contacten, multimedia en andere zaken terug te vinden dankzij de diepere integratie van Google-services en Google Now. Op visueel vlak ziet Android er een stuk samenhangender uit, al heeft HTC het besturingssysteem ook voorzien van een eigen skin, Sense, die futuristisch oogt.  Android kan standaard via een infraroodsensor als afstandsbediening voor de tv fungeren, maar HTC heeft natuurlijk nog meer handige snufjes toegevoegd aan zijn nieuwste smartphone. Meer lezen? Check de uitgebreide HTC One M8 review!

Conclusie HTC One M8 review

De HTC One is op vrijwel elk punt verbeterd. Het design is mooier en steviger, de processor krachtiger en de kleuren spatten van het scherm af. Ook Sense 6 is in combinatie met KitKat een uitstekende toevoeging van HTC, dat laat zien dat software van een fabrikant niet per se vervelend of langzaam hoeft te zijn. Het grote nadeel van de HTC One blijft, net als bij zijn voorganger, de camera. Geef ‘m de camera van een willekeurige high-end concurrent en het vlaggenschip van HTC zou vrijwel perfect zijn. Het is nu te hopen dat de HTC One ook een commercieel succes wordt. De originele One werd eveneens door de media geprezen, maar was – ondanks dat het de best verkochte HTC-telefoon ooit was – geen groot commercieel succes. HTC moet meer toestellen gaan verkopen om écht weer een grote klapper te maken en de concurrentie aan te gaan met Samsung en de twee opkomende fabrikanten LG en Huawei. Maar wat HTC met de nieuwe One laat zien, biedt veel hoop voor een toekomst vol potentie, mogelijkheden en succes.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC One M8

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu