HTC brengt Sense 8-skin naar niet-HTC-toestellen

Wouter Nijsen
23 juni 2016, 14:03
1 min leestijd
HTC brengt Sense 8-skin naar niet-HTC-toestellen

HTC gaat zijn Sense Home 8-software, die standaard op de HTC 10 draait, ook uitbrengen voor toestellen van andere fabrikanten. Het bedrijf heeft uitnodigingen verstuurd naar gebruikers om een  bètaversie te testen.

Lees verder na de advertentie.

Sense Home 8 naar niet-HTC-toestellen

Dat schrijft Ausdroid. Het gaat om een gesloten bèta voor gebruikers met een niet-HTC-toestel, dat wel op Android 4.4 (KitKat) of hoger moet draaien. HTC bracht eerder al enkele apps uit in Google Play, zoals de foto-app Zoe, maar deed dit nog niet met zijn launcher.

Als gezegd werd Sense Home 8 geïntroduceerd met de HTC 10, het vlaggenschip dat eerder dit jaar verscheen. De software kenmerkt zich door het minimalistische uiterlijk, waarbij HTC veel invloeden van Googles Material Design gebruikt. Toch biedt Sense 8 Home een boel  opties om de software aan te passen.

htc sense home 8

Hoewel HTC niet de eerste is, is het wel opmerkelijk dat het bedrijf zijn software uitbrengt voor andere toestellen. Met een skin proberen fabrikanten zich juist te onderscheiden van de concurrentie, door extra functies te bieden en Android een aangepast uiterlijk te geven.

Zo hebben gebruikers de beschikking over de zogeheten Freestyle Layouts, een functie om stickers toe te voegen, waar vervolgens een snelkoppeling naar een app kan worden gekoppeld. In onze HTC 10 review waren we erg te spreken over de software, waarbij we het vooral fijn vonden dat de skin is versimpeld en dichterbij stock-Android ligt. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Sense 8-software voor iedereen beschikbaar wordt in Google Play.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Ausdroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu