Huawei Mate 8 ook te koop bij Nederlandse webwinkels

De Huawei Mate 8 is sinds deze week ook te koop in Nederland. Het vlaggenschip van het Chinese Huawei is verkrijgbaar voor 599 euro en heeft interessante  specs zoals een octacore-processor, 6 inch-display en een 4000 mAh-accu.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei Mate 8 nu verkrijgbaar

De Huawei Mate 8 is de opvolger van de Mate 7 en werd in november 2015 aangekondigd. Sinds januari was het toestel al te bestellen in  Vmall, Huawei’s eigen webshop, maar nu is de smartphone ook te vinden bij Nederlandse aanbieders. Zo heeft  Belsimpel  verschillende abonnementen voor de 32GB-versie van de Mate 8. Je kunt het toestel ook los kopen voor de adviesprijs van 599 euro.

WinkelVanafprijs (los)
Belsimpel€599,-Bekijken
Vmall€599,-Bekijken
4Launch€674,95Bekijken

Huawei Mate 8 specificaties

Zoals gezegd beschikt de Huawei Mate 8 over een 6 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De smartphone is met 157,1 bij 80,6 bij 7,9 millimeter aan de grote kant en door  het gewicht van 185 gram ook aan de forse kant.  Het toestel draait op een Kirin 950-chip, heeft een octacoreprocessor en de 32GB-uitvoering beschikt over 3GB aan werkgeheugen. Huawei heeft het toestel verder voorzien van een prima accuduur van 4000mAh, die garant staat voor een lange gebruiksduur, waardoor we het gewicht wel door de vingers willen zien.

huawei mate 8 nu verkrijgbaarDaarnaast draait de Mate 8 als eerste Huawei-toestel rechtstreeks uit de doos op Android 6.0, waarover Huawei de eigen EMUI 4.0 heeft gelegd. Deze verbeterde skin van de fabrikant moet bugs uit versie 3.1 teniet doen en brengt onder meer functionaliteiten zoals het maken van screenshots door te kloppen op het scherm. EMUI is een relatief zware skin, die in weinig lijkt op de stock-versie van Android en geen app drawer heeft.

Lees het laatste nieuws over de Huawei Mate 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.