De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Ascend Mate 7

8

Ascend Mate 7: krachtige phablet met vingerafdrukscanner

De Ascend Mate 7 is – anders dan de naam doet vermoeden – de opvolger van de Ascend Mate 2. Die forse smartphone is nooit in Nederland verschenen, al is het eerste toestel in de Ascend Mate-serie wel in ons land verschenen. Qua design heeft de Ascend Mate 7 veel weg van de forse HTC One Max die al eerder op de markt verscheen, maar met een dikte van 7,9 millimeter wordt de Huawei-telefoon een stuk slanker. Daarnaast heeft hij een iets lager gewicht van 185 gram en toch nog steeds een aluminium behuizing die hem een chique uitstraling geeft.

Verder is het apparaat goed voorzien. Het 6 inch-scherm heeft een 1080p-resolutie en onderhuids is een Kirin 920-chip te vinden met een octacore-processor en een energiezuinige octacore-processor voor het uitvoeren van taken die minder rekenkracht vergen. Verder is er 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbare opslagruimte en een tweetal camera’s met 13 en 5 megapixels aan boord.

De Huawei Ascend Mate 7 in vogelvlucht

Net als de HTC One Max beschikt de Mate 7 over een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Deze bevindt zich iets onder de camera en kan gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen en bepaalde delen van de interface (mappen en/of foto’s) te beveiligen. Hij is beschikbaar in de kleuren goud, zilver en antraciet. Hieronder vind je de belangrijkste features van de Mate 7 op een rijtje.

  • Gigantisch 6 inch-scherm met 1080p-resolutie
  • Vlotte octacore-processor en 2 of 3GB aan werkgeheugen
  • Handige vingerafdrukscanner aan de achterkant
  • Uitstekende accuduur

De Huawei Ascend Mate 7 was een van de meer verrassende smartphones die we in 2014 hebben getest. Het grote toestel combineert prima specs met een relatief lage prijs en een fijne gebruikerservaring. De grootste pluspunten van de Mate 7 zijn de lange accuduur en de handige vingerafdrukscanner waarmee je het toestel kunt beveiligen. Meer lezen? Check onze uitgebreide Ascend Mate 7 review.

Conclusie Huawei Ascend Mate 7 review

Huawei Ascend Mate 7

De Ascend Mate 7 is een smartphone van hoge kwaliteit met een vrij zachte prijs. Het design behoort tot één van de fraaiste in de wereld van Android-smartphones en ook het scherm en de accuduur zijn uitstekend. Hier en daar laat Huawei een steekje vallen, waarbij de software gewoonweg het grootste nadeel van de Ascend Mate 7 vormt. De interface van de Chinese fabrikant is te druk, speels en onoverzichtelijk voor Europeanen, maar kan door aanpassingen van de gebruiker wel sterk worden verbeterd. Maar dat zouden gebruikers eigenlijk niet behoren te doen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Ascend Mate 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu