Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ice Cream Sandwich kan ook screenshots maken

Redactie
18 oktober 2011, 12:26
1 min leestijd
Ice Cream Sandwich kan ook screenshots maken
Ice Cream Sandwich kan ook screenshots maken

De website Android Police heeft de afgelopen tijd al veel Ice Cream Sandwich nieuws naar buiten gebracht, maar nog geen dag voor de lancering van de Nexus Prime en de nieuwe Android-versie komen ze weer met een nieuwe functie. Kennelijk zal Ice Cream Sandwicht het mogelijk maken om zelf screenshots te maken zonder hiervoor je Android-apparaat te rooten of gebruik te maken van de Android SDK. Om een screenshot te maken in Android 4.0 moet je aan- en uitknop en de onderste volumeknop tegelijkertijd indrukken.

De technologie om zogenaamde native screenshots te maken zit ook al ingebouwd in Honeycomb, maar wordt nu een stuk toegankelijker omdat hardwareknoppen gebruikt kunnen worden voor het maken van de screenshots in plaats van softwarematige oplossingen. Sommige toestellen van onder meer Samsung en HTC kunnen al zelf screenshots maken, maar deze mogelijkheid is achteraf toegevoegd door de fabrikant zelf. Vooralsnog kon je alleen screenshots maken met behulp van de Android SDK of door je telefoon te rooten.

Lees verder na de advertentie.

De mogelijkheid om zelf screenshots te maken is een veelgevraagde optie waar al bijzonder lang op gewacht wordt. Sinds de eerste Android-versies wordt al uitgekeken naar deze mogelijkheid. Ruim drie jaar na het eerste Android-toestel komt deze functionaliteit dan hopelijk eindelijk beschikbaar. Android Police brengt het nieuws wel onder voorbehoud. Het kan natuurlijk zo zijn dat Google op het laatste moment besluit de optie weg te laten, maar dat lijkt niet waarschijnlijk.

Bron: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu