De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Populairste en gemakkelijke Chinese root-tool ondersteunt nu Engels

Redactie
22 mei 2015, 17:01
1 min leestijd
Populairste en gemakkelijke Chinese root-tool ondersteunt nu Engels

De in China populairste root-tool KingRoot, waarmee je gemakkelijk een Android-toestel van root kunt voorzien, is nu ook beschikbaar in het Engels. De app kan met één klik je apparaat rooten.

Lees verder na de advertentie.

KingRoot is een zogeheten one-click-root-tool, dat mensen  zeer gemakkelijk hun  toestel laat rooten. De app werkt via de cloud, waarbij het zoekt naar de beste manier om jouw Android-apparaat te rooten. In 60 procent van de gevallen lukt het om het toestel in één klik te rooten. Met name Samsung-toestellen schijnen goed te werken met KingRoot.

Zo werkt KingRoot

Je installeert de KingRoot-app, waarna de software informatie over jouw toestel verzamelt en naar de servers stuurt. Vervolgens wordt de beste root-methode gekozen, waarbij de SU-binary naar System/xbin wordt geïnstalleerd. Hierdoor wordt de root-app van KingRoot permanent op je toestel geïnstalleerd. De KingRoot-app kan vervolgens andere apps root-rechten geven.

Mocht je niet de KingRoot-app willen gebruiken maar liever een andere root-app, dan kan dat ook. Je kunt, indien je al over root beschikt, een andere root-app als standaard instellen. Wij raden de root-app SuperSU van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire aan.

Ook je IMEI wordt naar de servers verstuurd, maar deze wordt volgens de makers versleuteld opgeslagen en alleen gebruikt voor de statistieken van het aantal succesvolle root-pogingen.

Video van KingRoot in actie

KingRoot downloaden

KingRoot is niet in Google Play beschikbaar, maar het apk-bestand kan via het forum van XDA Developers worden gedownload.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu