De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android 4.4.3 hands-on: dit moet je weten

Redactie
10 juni 2014, 14:00
2 min leestijd
Android 4.4.3 hands-on: dit moet je weten
Android 4.4.3

Android 4.4.3 wordt vanaf dinsdag uitgerold door Google naar de Nexus 5 en andere Nexus-apparaten. AndroidPlanet heeft de Android 4.4.3-update handmatig gedownload en via de TRWP-recovery geïnstalleerd, waarbij het duidelijk is dat Android 4.4.3 opnieuw gemakkelijk te rooten is en vooral heel veel bugfixes brengt. Toch zijn er enkele dingen veranderd, en AndroidPlanet laat precies zien welke.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4.3: een nieuwe telefoon-app

Het is al langer duidelijk dat Android 4.4.3 voornamelijk bugfixes voor Android 4.4 brengt. Toch zit Google niet stil en levert de internetgigant met de bugfix-update toch een geheel nieuwe telefoon-app mee. De nieuwe app heeft een verbeterd overzicht met al je favoriete en meest gebelde contactpersonen. Deze worden voortaan in blokjes met hun foto getoond. Degenen zonder een foto krijgen een gekleurd blokje met een bijbehorende letter (de eerste letter van hun voor- of achternaam).

Als je lang op een contactpersoon drukt, kun je ‘m verslepen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de telefoon-app naar eigen wens in te delen. Je meest gebelde contacten verwijder je via de instellingenknop en de optie ‘regelmatige contacten wissen’. Ook is de actiebalk aan de onderzijde voortaan blauw, zoals eerder te zien was in gelekte screenshots van de telefoon-app. Met name de dialer-functie, waar je telefoonnummers kunt intypen, is sterk verbeterd. Het design is lichter en overzichtelijker, waarbij aan de bovenzijde direct relevante contacten (contactpersonen of bedrijven) worden getoond. Het blauwe design is hier ook te vinden, alsmede bij de belgeschiedenis.

Via de zoekbalk kun je nog steeds zoeken naar bedrijven, zoals het restaurant Pickles in Utrecht. De verschillende zoekresultaten worden met kleurtjes aangeduid. Het nieuwe design van de dialer-functie is ook te vinden als je iemand belt, waarbij de rode knop om op te hangen wat is verkleind.

Android 4.4.3: bugfixes

Verder brengt de Android 4.4.3-update voornamelijk bugfixes. Zo melden Nexus 5-gebruikers dat er duidelijke verbeteringen zijn met betrekking tot de snelheid van de camera (valt in mijn ogen wel mee, maar het is wel verbeterd) en zouden de wifi-drops zijn verholpen. Laatstgenoemde heb ik ook last van, waarbij WhatsApp-berichten na een minuut of 10 met tientallen binnen komen stromen. Tot op heden is er nog geen vertraging voorgekomen tijdens de wifi-verbinding, dus dat is een goed teken.

Verder heb ik geen duidelijke veranderingen kunnen waarnemen. We updaten deze post zodra we meer vinden.

Android 4.4.3: wanneer komt ‘ie voor jou?

Android 4.4.3 is per direct beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (beide versies) en Nexus 10. De factory images zijn al te downloaden, waarbij je via fastboot de radio, boot en system kunt flashen. Een andere mogelijkheid is het installeren van de software via een custom recovery, waarbij het downloadbestand normaliter op XDA te vinden is. Degenen die niet dergelijke stappen willen ondernemen, moeten nog even wachten op Android 4.4.3. Deze update wordt gefaseerd uitgerold, waarbij het even kan duren voordat je ‘m ontvangt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu