Nieuwsoverzicht week 23: alles over Android 4.4.3 en goedkope smartphones

Gijs Ettes
7 juni 2014, 12:14
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 23: alles over Android 4.4.3 en goedkope smartphones
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het Android nieuws in het teken van de uitrol van Android 4.4.3, een grote update voor Instagram en uitgelekte informatie over de Samsung Galaxy Tab S, Galaxy F en Xperia Z3 van Sony. Lees verder en wees weer helemaal op de hoogte!

‘Metalen Samsung Galaxy F te zien in gelekte persfoto’

samsung galaxy f

Al sinds de aankondiging van de Samsung Galaxy S5 gaan er geruchten over een luxueuze versie van het toestel met een metalen behuizing  en betere specificaties. Smartphone-lekker @evleaks plaatste afgelopen week een afbeelding van de Samsung Galaxy F, zoals het toestel mogelijk heet, op Twitter. Het toestel krijgt volgens geruchten  een 64-bit Snapdragon 805-chip, een 5,3 inch-scherm (QHD, 2560 bij 1440 pixels) en optische beeldstabilisatie voor de camera. Volgens de laatste berichten  vervangt de Samsung Galaxy F wellicht  de Galaxy S-lijn van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dat zou betekenen dat we geen Galaxy S6 tegemoet zullen zien. Meer dan één bron voor dit gerucht heeft @evleaks echter niet, waardoor we het vooralsnog met een korrel zout nemen.

Google werkt aan KITT: bestuur je Android met stemopdrachten

google KITT

Google werkt aan een nieuwe feature voor Android genaamd ‘KITT’ die het mogelijk maakt om gedeelten van het besturingssysteem te bedienen middels stemopdrachten. Op die manier hoef je niet meer naar je Android-toestel te kijken of het display aan te raken om zoekopdrachten uit te voeren of sms’jes te beantwoorden. Tevens zouden berichten of informatie die je ontvangt, hardop worden opgelezen. Hierbij kun je denken aan een inkomende mails, sms’jes en een volledig weerbericht. Ideaal dus voor tijdens een autorit, wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je smartphone te bedienen. Berichten die een link bevatten, zouden bewaard kunnen worden zodat je ze op een later moment – wanneer je niet meer in de auto zit – veilig kunt bekijken. De naam KITT refereert naar de auto uit de klassieke tv-serie Knight Rider. Intern zou het Google-project de naam ‘Android Eyes Free’ dragen.

Android 4.4.3 hands-on: dit is er nieuw

Android 4.4.3

Android 4.4.3 wordt sinds afgelopen week  uitgerold door Google naar de Nexus 5 en andere Nexus-apparaten. AndroidPlanet heeft de update handmatig gedownload en via de TRWP-recovery geïnstalleerd, waarbij het duidelijk is dat 4.4.3 opnieuw gemakkelijk te rooten is en vooral heel veel bugfixes brengt. Toch zijn er enkele dingen veranderd, en we  laten  precies zien welke in onze  uitgebreide Android 4.4.3 hands-on.

Update voor Instagram biedt meer bewerkingsopties voor foto’s

Instagram update

De Instagram update die onlangs is uitgerold, biedt gebruikers van de Android-app een hoop nieuwe opties voor het bewerken van foto’s. De makers hebben diverse bewerkingstools toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om kiekjes warmer en verzadigder te maken en ze te voorzien van meer helderheid, contrast en schaduwen. Daarnaast kun je de compositie aanpassen en je foto voorzien van een vignette, zodat de hoeken donkerder zijn dan het midden van de afbeelding. Handig aan de Instagram update is ook dat deze je de optie biedt om de sterkte van een filter aan te passen door twee keer op het desbetreffende filter te tikken. Verder kun je accenten in de foto aanbrengen en deze scherper en helderder maken met de optie ‘Scherpstellen’. Tot slot gaat video’s uploaden en delen sneller en zijn er diverse bugs en fouten opgelost.

8 nieuwe iOS 8-features die van Android zijn geleend

android ios 8

Tijdens een ruim twee uur durende persconferentie onthulde Apple maandag naast een nieuwe OS X-versie (Yosemite) ook een update voor zijn mobiele besturingssysteem. iOS 8 is vanaf aankomende herfst beschikbaar en brengt voor Apple-gebruikers een aantal fijne verbeteringen met zich mee. Denk aan interactieve notificaties en widgets, een verbeterde zoekfunctie, meerdere toetsenborden om uit te kiezen en updates voor de Mail-app, Foto-app, Siri en Safari. Het gros van de features die Apple als ‘nieuw’ bestempelt, is echter al eerder geïntroduceerd voor Android. We hebben een selectie gemaakt met 8 nieuwe iOS 8-features die Apple van Android heeft geleend.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu