De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG Optimus G2 krijgt 5.5 inch Full HD-scherm van 1080p’

Redactie
11 december 2012, 8:34
1 min leestijd

Elke high-end Android-smartphone die volgend jaar wordt aangekondigd en uitgebracht, krijgt een Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. HTC heeft hun Butterfly, Samsung komt met de Galaxy S4, Sony met de Yuga en LG gaat hoge ogen gooien met de Optimus G2, die volgens de geruchten een groot 5.5 inch-scherm krijgt. Dat meldt de Koreaanse website Asian Economics.

Het nieuwe vlaggenschip van LG wordt de opvolger van de succesvolle en nog steeds niet in Nederland verkrijgbare Optimus G, de broer van de Nexus 4. Een 5.5 inch-scherm zou betekenen dat het scherm van de Optimus G2 een pixeldichtheid van 400 pixels per inch krijgt. Dat is nog steeds minder dan de HTC Butterfly (440 pixels per inch), maar of je dit verschil ook met het blote oog kunt zien is de vraag. De huidige high-end smartphones hebben een pixeldichtheid van ongeveer 320 pixels per inch. Al eerder lekte informatie uit dat de Optimus G2 op Qualcomms Snapdragon S4 2Ghz quadcore-processor zou draaien.

Lees verder na de advertentie.

De Koreaanse bron meldt tevens dat de smartphone in het eerste kwartaal van 2013 op de markt komt. Hopelijk is de originele Optimus G voor die tijd in Nederland beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu