‘Moto M is eerste Lenovo-smartphone met Microsoft-bloatware’

Erwin Vogelaar
26 september 2016, 19:19
1 min leestijd
‘Moto M is eerste Lenovo-smartphone met Microsoft-bloatware’

Lenovo zal mogelijk met de Moto M Microsoft-apps meeleveren. Het zou de eerste smartphone van het bedrijf met deze bloatware zijn, sinds de deal van een maand geleden.

Lees verder na de advertentie.

Moto M Microsoft-apps

Hoewel het wat ver gaat om te zeggen dat de “M” in Moto M voor Microsoft staat, is het toestel mogelijk wel de eerste Lenovo-smartphone met Microsoft-bloatware. Lenovo heeft eind augustus bekend gemaakt een deal gesloten te hebben met Microsoft, zodat bepaalde apps al vooraf geïnstalleerd worden op nieuwe smartphones. Dit gaat niet alleen om de bekende Office-apps, maar volgens het nieuwste gerucht heeft de Moto M ook OneDrive en Skype al geïnstalleerd staan als je het toestel uit de doos haalt.

moto m microsoft

De Moto M moet een midrange-toestel worden. Dit betekent dat het toestel wat duurder en krachtiger is dan bijvoorbeeld de Moto G4 en Moto G4 Plus. Volgens de nieuwste geruchten zou het toestel 4GB RAM hebben, in tegenstelling tot eerdere geruchten over 3GB RAM. Daarnaast wordt er al een tijdje gesproken over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterkant moet een 16 megapixel-camera zitten, terwijl aan de voorkant een 8 megapixel-camera zit. Het toestel moet 32GB opslagruimte hebben en een tijdje door kunnen gaan met een accu van 3000 mAh. De vingerafdrukscanner van het toestel zou aan de achterkant geplaatst worden, op de plek waar normaal het Motorola-logo te zien is.

Eerder deze maand heeft Lenovo tijdens IFA 2016 nog een stapel toestellen aangekondigd. Uiteraard werd de Moto Z Play na veel geruchten eindelijk onthuld, maar er is ook nog een Lenovo K6, K6 Power en K6 Note gepresenteerd. Het is nog onduidelijk of die laatste drie toestellen naar Europa komen, maar wellicht krijgen ook die smartphones ingebakken Microsoft-apps.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's