Bezoek Nederlandse natuurgebieden nu in Google Street View
Erwin Vogelaar

In samenwerking met Natuurmonumenten heeft Google negentien Nederlandse natuurgebieden aan Google Street View toegevoegd. Zo kun je nu lekker op stap zonder de kou in te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Street View Nederlandse natuurgebieden

Nederland heeft een hoop mooie natuurgebieden. Mogelijk heb je nog nooit de moeite gedaan om deze in het echt te bekijken, of heb je door omstandigheden niet de mogelijkheid om dit te doen. Dan is er nu een uitkomst, want Google heeft samen met Natuurmonumenten negentien Nederlandse natuurgebieden aan Google Street View toegevoegd. Dit betekent dat je op je smartphone, desktop of bijvoorbeeld via Google Cardboard vrij rond kunt lopen in de Nederlandse natuur zonder dat je hiervoor naar buiten hoeft.

nederlandse natuurgebieden

Deze gebieden worden sinds vorig jaar toegevoegd. Het begon eind 2015 met het vogeleiland De Griend. Later zijn daar onder andere De Wieden, de Kaapse Bossen en de Sint Pietersberg aan toegevoegd. Inmiddels zijn er negentien gebieden te bekijken die allemaal gefilmd zijn met een ‘Trekker’. Dit is een draagbare camera met vijftien lenzen, die elke twee seconden een 360 graden-foto maakt. “Een hele klus”, stelt Jeffrey van Heck van Natuurmonumenten. “Dankzij de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers is het gelukt. Zij hebben met een camera van ruim twintig kilo onze natuurgebieden doorgesjouwd. In het geval van De Wieden zelfs per boot.”

De Griend is voor bezoekers niet toegankelijk, dus is Google Street View de enige manier om op het eiland te kunnen rondlopen. De andere gebieden kun je wel in het echt bezoeken. “Ga dat vooral ook doen”, stelt Marc van den Tweel van Natuurmonumenten. “Tegelijk geven we mensen die deze mogelijkheid niet hebben, bijvoorbeeld omdat ze minder goed ter been zijn, ook de kans om van onze natuurgebieden te genieten.” Alle beelden van de negentien natuurgebieden zijn op deze pagina terug te vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.