De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix nu duurder in Nederland: dit zijn de nieuwe prijzen (update)

Wouter Nijsen
7 oktober 2021, 9:33
2 min leestijd
Netflix nu duurder in Nederland: dit zijn de nieuwe prijzen (update)

Nederlanders gaan meer betalen voor Netflix. Twee abonnementen van de populaire streamingdienst worden duurder. Check hier de nieuwe prijzen.

Lees verder na de advertentie.

Update 21.16:

Netflix heeft verkeerde informatie gecommuniceerd. De nieuwe prijs van het Netflix Standaard-abonnement is 11,99 euro per maand, niet 13,99 euro.

Originele bericht:

Netflix duurder in Nederland

Netflix voert per direct een prijsstijging door in Nederland. Voor twee abonnementen gaan we in Nederland meer betalen: Standaard en Premium. Het Standaard-abonnement is voortaan 1 euro duurder en kost 11,99. Het Premium-abonnement kost voortaan 15,99 euro per maand en is daarmee 2 euro duurder geworden.

  • Netflix Basic-abonnement: 7,99 euro
  • Netflix Standaard-abonnement: 11,99 euro (was 10,99 euro)
  • Netflix Premium-abonnement: 15,99 euro (was 13,99 euro)

Zoals je in het overzichtje hierboven ziet, verandert de prijs van het Basic-abonnement niet. Dit is het goedkoopste abonnement van Netflix, waarmee je niet op meerdere schermen tegelijk kan kijken en ook streamen in hogere resolutie misloopt. Bij Standaard kun je wel in hd streamen en met Premium gaat de beeldkwaliteit nog verder omhoog en kijk je in 4K.

netflix werkt niet

Op de supportpagina van Netflix is te lezen dat de hogere prijzen per direct gelden voor nieuwe leden. Heb je al een Netflix-abonnement, dan wordt de prijswijziging geleidelijk doorgevoerd. Bestaande abonnees worden ook middels een e-mail op de hoogte gebracht van de nieuwe prijzen. Vier jaar geleden verhoogde Netflix voor het laatst de kosten in Nederland.

Op de pagina meldt Netflix niet waarom de prijsstijgingen worden doorgevoerd, maar in een reactie aan NU.nl laat de streamingdienst weten dat het extra geld dat nu wordt verdiend, wordt gebruikt voor nieuwe films en series. Deze ‘Originals’ moeten in de toekomst op de streamingdienst verschijnen.

Meer nieuws over Netflix

Sinds deze week beschikt de Android-app van Netflix over een handige nieuwe feature: ‘Iets afspelen‘. Deze functie is ideaal voor als je niet weet wat je wil kijken, omdat Netflix zelf iets voor je kiest. Hierbij wordt gekeken naar je kijkgeschiedenis, voorkeuren en films en series die je hebt opgeslagen of nog niet hebt afgekeken.

Neem ook een kijkje in de wekelijkse streamingtips op Android Planet. In deze rubriek wijzen we je regelmatig op toffe nieuwe films en series die op Netflix (en andere diensten) verschijnen. De meest recente edities check je via de links hieronder.

Bronnen: Netflix, NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu