‘Foto’s: zo groot is de Nexus 6’

nexus 6 formaatDe Nexus 6 wordt groot, als we de geruchten mogen geloven. De smartphone zou over een 5,9 inch-scherm beschikken. Dat is groot. Groter dan de grote iPhone of de Galaxy Note 4, bijvoorbeeld. Maar hoe groot is het Nexus 6 formaat nu echt? Eerder lekten ook al de afmetingen van het toestel uit, waarna een twijfelende Android-gebruiker de smartphone op ware grootte heeft nagemaakt. Van hout, welteverstaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nexus 6 formaat

Het formaat van de Nexus 6 is ongeveer gelijk aan die van de Galaxy Note 4, die over een 5,7 inch-scherm beschikt. Samsung gebruikt echter nog een fysieke homeknop aan de onderzijde, dat meer ruimte inneemt. De Nexus 6 maakt opnieuw gebruik van touchscreenknoppen.

gN5Lk9i

Ook is het toestel iets breder en minder lang dan de iPhone 6 Plus, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien.

nexus6-grootte

Een andere foto (zie onder) laat de vermeende Nexus 6 in het wild zien.

nexus2c1ee_44

De verwachting is dat de Nexus 6 over een QHD-scherm, Snapdragon 805-chip, 3GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel-camera gaat beschikken. Het uiterlijk doet denken aan de nieuwe Moto X, waarbij de Nexus-smartphone ook over een aluminium behuizing beschikt. De achterkant blijft wel gewoon van kunststof, waardoor alleen de rand van aluminium is gemaakt.

Mogelijk wordt de Nexus 6 nog deze maand door Google en Motorola aangekondigd.

Laatste Nexus 6-nieuws

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.