Google Wifi werkt samen met OnHub

Erwin Vogelaar
6 oktober 2016, 19:26
2 min leestijd
Google Wifi werkt samen met OnHub

Je kunt straks in je huis gewoon een OnHub Google Wifi combinatie maken, voor een groot betrouwbaar draadloos netwerk. Beide slimme routers werken namelijk samen.

Lees verder na de advertentie.

OnHub Google Wifi

Afgelopen 4 oktober heeft Google op zijn Made by Google-evenement een hoop nieuwe producten geïntroduceerd. Een van deze producten is slimme router Google Wifi. Dit apparaat moet je niet alleen een betrouwbaar draadloos netwerk geven, maar door meerdere Google Wifi-stations aan elkaar te verbinden kun je zelfs één groot netwerk bouwen zodat je nergens in je huis nog verbinding verliest of van router hoeft te wisselen. Maar hoe werkt OnHub hiermee? Google geeft antwoord.

onhub google wifi

De OnHub-routers van Google, in samenwerking met Asus en TP-Link, zijn namelijk ook slimme routers. Deze apparaten staan bekend om hun design en de technologie waarmee je een wifi-verbinding krijgt die altijd op het stabielste kanaal zit. Iedereen die al een OnHub in huis heeft hoeft zich door de nieuwe aankondiging niet achtergesteld te voelen, want de verschillende routers werken gewoon goed samen. De OnHub kan zonder probleem onderdeel worden van het wifi-netwerk dat je creëert. Wil je meer bereik van je OnHub-router, dan kun je ook gewoon een Google Wifi-station erbij kopen. Je hoeft dan niet eens een nieuwe wifinaam of wachtwoord te verzinnen.

Beide apparaten maken tevens gebruik van dezelfde app, waardoor het opzetten extra simpel moet verlopen. Later dit jaar zullen alle eigenaars van een OnHub-router een e-mail krijgen van Google. Hierin wordt uitgelegd dat de router klaar is voor Google Wifi.

Made by Google

De Google Wifi was maar één van de vele producten die Google heeft onthuld op 4 oktober. Voor een overzicht met alle aankondigingen kijk je hier. Daar kun je onder andere lezen over Google’s nieuwe smartphones Pixel en Pixel XL, de comfortable vr-bril Daydream View en de Chromecast Ultra die maar liefst in 4K-resolutie kan streamen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu