OnePlus haalt uit naar CyanogenMod: ‘geen echt OS’

Redactie
13 februari 2015, 12:11
1 min leestijd
OnePlus haalt uit naar CyanogenMod: ‘geen echt OS’

OnePlus heeft uitgehaald naar CyanogenMod door te zeggen dat OxygenOS, de nieuwe Android-firmware van OnePlus, wel “een echt OS” is.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt een OnePlus-medewerker tijdens een Q&A-sessie op internetforum Reddit. Bij zo’n sessie mogen bezoekers vragen stellen die OnePlus beantwoordt.

uithaaloneplus

Eén van de vragen was of OxygenOS opensource wordt, waardoor andere ontwikkelaars kunnen meehelpen om de software verder te ontwikkelen, zoals bij CyanogenMod het geval is. OnePlus: “Onze release wordt geen community-build, het wordt een echt OS. De kernel maken we natuurlijk wel opensource.”

CyanogenMod-oprichter Steve Kondik reageerde via Google+ op OnePlus: “Je kan van ons houden of ons haten, maar we hebben geen plannen om onze spullen pakken en naar huis te gaan. De frisse en actieve developer-community, alle forks en zelfs de ‘anti-CM-roms’ laten zien waar het écht gebeurt.”

OxygenOS opensource? Helaas niet

Het app-overzicht van OxygenOS

OxygenOS wordt niet opensource en lijkt veel gelijkenissen te tonen met de manier waarop andere fabrikanten als Samsung, HTC en LG met Android omgaan. Zij pakken de opensourcecode van Android en ontwikkelen een eigen softwareschil die over Android wordt geplaatst. OnePlus lijkt hetzelfde te willen doen met OxygenOS, waarmee de Chinese startup zich misschien in de vingers gaat snijden.

De OnePlus One is juist zo populair door de combinatie van de goede prijs-kwaliteitverhouding en de toevoeging van CyanogenMod, dat op verschillende punten één van de beste software-ervaringen is die Android als mobiel besturingssysteem biedt. Als de OnePlus 2 volgens de geruchten rond de 500 euro gaat kosten en OxygenOS een ‘normale Android-schil’ blijkt te zijn, blijft er weinig spannends over dat kopers mogelijk over de streep gaat trekken om de opvolger van de OnePlus One te kopen.

Laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu