Google lijkt connectie tussen Google+ en Play Store te verbreken – update

Erwin Vogelaar
15 augustus 2016, 10:15
2 min leestijd
Google lijkt connectie tussen Google+ en Play Store te verbreken – update

Google lijkt langzaam de innige connectie tussen de Play Store en Google+ los te laten, want sommige gebruikers kunnen nu recensies achterlaten zonder Google+-account.

Lees verder na de advertentie.

Update: Google heeft inmiddels aan TechCrunch laten weten dat gebruikers geen Google +-account meer nodig hebben om een recensie te plaatsen in de Play Store.

Play Store Google+

Google+ is nog steeds geen succes. Lange tijd heeft Google zijn best gedaan om het sociale netwerk in al zijn producten te verwerken, zodat je het wel moet gebruiken. Inmiddels wordt de verbinding echter steeds meer losgelaten. Zoals nu ook in de Play Store. Het was eerst alleen mogelijk om een recensie onder een app te schrijven als je een Google+-account hebt, maar nu merken gebruikers dat ze ook een review kunnen achterlaten zonder dat ze aanwezig zijn op Googles sociale netwerk. Ook de +1-knop, om de app te delen op Google+, lijkt te verdwijnen.

play store google plus

De mogelijkheid is nu nog niet voor iedereen beschikbaar. De ene gebruiker kan zonder een Google Plus-account een recensie achterlaten, terwijl de andere gebruiker die mogelijkheid nog niet heeft. Hetzelfde geldt voor de +1-knop op de Play Store-pagina’s. Dus Google heeft de verbinding tussen Google Plus en de Play Store nog niet direct helemaal verbroken.

De Play Store volgt een serie aan andere diensten waar een verplichte connectie met Google Play niet meer nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen bij Google. Het was ook eerst ook alleen mogelijk om reacties op YouTube te plaatsen als je een Google+-account hebt, maar dat is inmiddels ook niet meer het geval. Google Foto’s heeft zijn verbinding met het sociale netwerk ook verloren.

De verbinding tussen Google+ en de Play Store is overigens al eerder minder sterk geworden, want je kunt nu gewoon een Gamer ID maken in plaats van de inlog die eerst nodig was. Het kost nogal wat werk om de diepe connecties met het sociale netwerk te verbreken, maar beetje bij beetje komt het goed.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu