De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung introduceert Enterprise Edition-smartphones voor zakelijke markt

Thomas Haenen
23 oktober 2018, 9:54
2 min leestijd
Samsung introduceert Enterprise Edition-smartphones voor zakelijke markt

Samsung brengt dit najaar ‘Enterprise Editions’ uit van een drietal populaire smartphones. Deze speciale modellen krijgen onder andere langere ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Enterprise Edition-smartphones uitgelegd

Van de Samsung Galaxy S9, Galaxy S8 en Galaxy A8 is nu ook een Enterprise Edition beschikbaar, gericht op de zakelijke markt. De toestellen zijn voorzien van speciale software voor IT-managers en het bedrijfsleven. Ook krijgen ze tot minimaal vier jaar na de release ondersteuning in de vorm van beveiligings- en firmwareupdates.

Voor de Samsung Galaxy S9 betekent dat maandelijkse updates tot en met maart 2021, gevolgd door updates elk kwartaal tot en met maart 2022. Bij de iets oudere Galaxy S8 loopt die ondersteuning door tot respectievelijk maart 2020 en maart 2021. Op de Galaxy A8 zijn maandelijkse updates gegarandeerd tot en met januari 2022. Volgens Samsung gaat het zowel om beveiligings- als versie-updates. Dat zou betekenen dat de drie toestellen nog minimaal updates naar Android Pie, Android Q, Android R krijgen de komende jaren.

samsung galaxy s9 review

De toestellen worden tevens tot minstens twee jaar na hun release verkocht, zodat bedrijven ook gemakkelijk aan vervangende of extra exemplaren kunnen komen. Ook wordt Knox Configure meegeleverd, een dienst waarmee IT-managers op afstand de smartphones van werknemers kunnen beheren.

Zo kunnen ze bepaalde apps blokkeren of meeleveren. Ook kunnen zaken als wifi-netwerken, achtergronden en meer automatisch ingesteld worden voor alle toestellen van het bedrijf. Zelfs updates kunnen op afstand doorgevoerd worden.

Prijs: iets hoger dan in de winkel

De Samsung Enterprise Edition-smartphones zijn vanaf nu beschikbaar via de fabrikant en ‘geselecteerde B2B-partners’, zo laat Samsung ons weten. De prijzen zijn gelijk aan de verkoopadviesprijzen van de gewone modellen.

Dat maakt ze wel ietsje prijziger dan wat je in de winkel betaalt. Zo is de losse Galaxy S9 nieuw nu al voor 559 euro te vinden, terwijl officieel de adviesprijs nog steeds 849 euro is. Voor bedrijven is dat prijsverschil echter minder relevant; bovendien is een garantie van langere ondersteuning interessanter voor hen.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu