De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Downloaden: Samsung Galaxy S21 FE krijgt Android 13 in Nederland

Wouter Nijsen
22 november 2022, 9:33
2 min leestijd
Downloaden: Samsung Galaxy S21 FE krijgt Android 13 in Nederland

Het is een belangrijke dag voor de Samsung Galaxy S21 FE. Het toestel krijgt nu een Android 13-update, die ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S21 FE ontvangt Android 13-update

Als je een Samsung Galaxy S21 FE hebt, dan kun je vanaf nu een belangrijke update binnenhalen. Voor het toestel rolt namelijk de Android 13-update uit, zo melden meerdere lezers aan Android Planet. De update introduceert ook One UI 5, de nieuwste versie van Samsungs software.

De Android 13-update voor de Galaxy S21 FE is 2,3GB groot, dus we raden aan om ‘m via een wifi-verbinding te downloaden. Anders ben je mogelijk snel door je mobiele internetbundel heen. In de update zit ook de Android-beveiligingspatch van oktober 2022 verwerkt. De november-update is overigens al een tijdje beschikbaar, maar nog niet voor de S21 FE.


Zoals je waarschijnlijk wel weet, krijg je vanzelf een melding als de Android 13-update voor jouw S21 FE beschikbaar is. Maar, je kan ook handmatig controleren op updates. Open hiervoor de instellingen op je smartphone, ga naar ‘Software-update’ en druk op ‘Downloaden en installeren’. De Galaxy S21 FE checkt dan direct of de nieuwe software klaarstaat.

Samsung heeft de vaart er inmiddels flink in zitten als het gaat om de uitrol van Android 13-updates. Zo zijn de meeste high-end toestellen (zoals de Samsung S22) van het bedrijf inmiddels bijgewerkt en komen ook goedkopere telefoons nu aan de beurt. Zo is sinds deze week ook Android 13-update voor de Galaxy A52 beschikbaar, de populaire telefoon van vorig jaar.

Wat is er nieuw in Android 13?

Android 13 is niet de meest spannende update van de afgelopen jaren en borduurt vooral voort op de vernieuwingen die Android 12 introduceerde. Desondanks heeft Samsung flink wat verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft een One UI 5 een nieuwe look, met bijvoorbeeld aangepaste app-icoontjes. Daarnaast zijn er meer opties om het uiterlijk van Android te personaliseren.

samsung galaxy s21 fe review

Ook nieuw is het zogeheten Security en Privacy-dashboard, waar alle beveiliging- en privacyfuncties worden verzameld. Widgets zijn verbeterd en kun je nu ‘stapelen’, zodat je meer ruimte houdt op je homescreen. Samsung heeft tot slot knopjes duidelijker gemaakt, wat weer onderdeel is van het nieuwe design.

Wil je weten of jouw Android-toestel een update krijgt (of heeft gekregen)? Check dan het Android 13 update-overzicht. Daar zetten we van alle bekende merken op een rijtje of en wanneer ze worden bijgewerkt naar Android 13. Heb jij de nieuwe Android-versie al binnen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Meer over de Samsung S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE is begin januari in Nederland uitgebracht. Het toestel is een goedkopere versie van de S21, maar beschikt wel over prima specificaties. Hij werd uitgebracht met een adviesprijs van 749 euro, maar is inmiddels een stuk goedkoper. Op dit moment haal je ‘m voor ongeveer 500 euro in huis.

→ Lees verder in de uitgebreide Samsung Galaxy S21 FE review

Android Planet vergelijkt: Samsung Galaxy S21 FE vs Galaxy S21

Bedankt voor de tips, Rocco en Karin!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu