Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung betaalt 120 miljoen dollar voor schenden Apple-patenten

Gijs Ettes
3 mei 2014, 10:48
1 min leestijd
Samsung betaalt 120 miljoen dollar voor schenden Apple-patenten
Samsung Apple-patenten

Er is een einde gekomen aan de patentrechtszaak tussen Samsung en Apple. Eerstgenoemde moet Apple een schadevergoeding van 119,6 miljoen dollar, ruim 85 miljoen euro, betalen voor het schenden van diverse patenten. Samsung heeft onder meer de slide-to-lock-functie van Apple onrechtmatig gebruikt, alsmede het patent met betrekking tot het doen van woordsuggesties tijdens het typen. In totaal heeft Samsung twee van de vijf Apple-patenten niet geschonden, waardoor de schadevergoeding een stuk lager is dan het bedrag dat Apple aanvankelijk eiste.

Samsung lijkt dan ook als winnaar uit de patentzaak te zijn gekomen. Het bedrijf betaalt minder dan 10 procent van de 2,2 miljard die Apple eigenlijk eiste en krijgt zelfs ruim 158.000 dollar omdat Apple mediafuncties heeft gebruikt die het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft gepatenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Eind maart daagde Apple Samsung voor het gerecht, omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf meerdere patenten zou hebben gestolen om in hun eigen apparaten te gebruiken. Andersom beweerde Samsung dat Apple juist functies van hen had gekopieerd.

In 2012 stonden Samsung en Apple ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Voor het schenden van patenten moest Samsung het bedrijf uit Cupertino toen 930 miljoen dollar, omgerekend ruim 670 miljoen euro, betalen. Om het allemaal in perspectief te plaatsen: vorig jaar gaf Samsung in totaal 14 miljard dollar uit aan reclame.

Het laatste nieuws over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu