De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse Google Assistent beschikbaar op Sonos: zo zet je ‘t aan

Thomas Haenen
2 juli 2019, 15:00
2 min leestijd
Nederlandse Google Assistent beschikbaar op Sonos: zo zet je ‘t aan

Sonos-gebruikers kunnen vanaf vandaag de Google Assistent gebruiken om muziek aan te vragen. Een update die de ondersteuning toevoegt, wordt nu uitgerold in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Sonos Google Assistent-ondersteuning beschikbaar

Google Assistent-ondersteuning voor Sonos werkt al sinds mei in de Verenigde Staten en wordt sindsdien geleidelijk uitgerold naar andere landen. In Nederland zijn we vandaag aan de beurt. De fabrikant laat ons weten dat de gratis software-update die de ondersteuning toevoegt vanaf nu beschikbaar is voor Nederlandse gebruikers.

Om zelf aan de slag te gaan, download je de nieuwste versie van de Sonos-app via de Play Store. Als je de app daarna opent op je Android-smartphone zou de functie beschikbaar moeten zijn. Vervolgens kun je de Sonos One en Sonos Beam beide met je stem bedienen.

Sonos Google Assistent-ondersteuning

Zodra je ‘OK Google’ zegt tegen de speaker, hoor je een paar korte bliepjes als erkenning dat je Sonos meeluistert. Vervolgens kun je ‘Speel Beyoncé af’ roepen om je favoriete artiest af te spelen. Ook ‘Zet het volume harder’, ‘Speel mijn favorieten’ of ‘Speel het volgende nummer af’ werken.

→ Lees ook: zo werkt de Google Assistent op een Sonos-speaker

Andere apparaten aansturen

Ook veel andere Google Assistent-commando’s werken op beide speakers. Heb je bijvoorbeeld een tv met Sonos Beam en Chromecast Ultra, dan kun je video’s aanvragen of Neflix-series openen door tegen de Assistent praten. Stuur Philips Hue-lampen in je huis aan, informeer naar mogelijke files onderweg, of luister naar het laatste NOS-radiojournaal.

Wat de ondersteuning extra bijzonder maakt is dat beide apparaten niet alleen de Google Assistent, maar ook Amazon Alexa ondersteunen. Daarmee zijn het de enige speakers die met beide stemgestuurde hulpjes werken. Volgens Sonos kunnen beide assistenten in de toekomst ook samenwerken. Dan zet je bijvoorbeeld muziek aan met de ene assistent, terwijl je de ander vraagt wat er precies wordt afgespeeld.

Lees het laatste nieuws over Sonos

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu