Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony brengt populaire Stamina-modus terug in Bèta Programma

Jarno Stinissen
15 april 2016, 11:22
2 min leestijd
Sony brengt populaire Stamina-modus terug in Bèta Programma

Sony is druk bezig met de uitrol van Android Marshmallow op hun Xperia-toestellen. Hoewel dit  wordt toegejuicht, is de populaire Stamina-modus niet meer beschikbaar na de upgrade. Via het Xperia Bèta Program keert deze energiebesparende functie  binnenkort weer terug.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia Stamina-modus

stamina-modus

De Stamina-modus zorgt ervoor dat onbevoegde applicaties niet op de achtergrond blijven draaien, waardoor de accu van de Xperia-toestellen het langer volhoudt. Sony verwijderde de populaire feature in  Android 6.0 omdat deze Googles eigen energiebesparende modus Doze bevat.

In een bericht op de  Xperia Blog laat het bedrijf weten dat gebruikers weer de beschikking krijgen over de Stamina-modus via het Xperia Bèta Program. Er wordt geen exacte datum vernoemd. Ook is nog onbekend hoe de feature eruit zal zien. Googles Doze-modus laat echter niet toe dat andere energiebesparende apps de eigen functionaliteiten overschrijven. De  Stamina-modus van Sony kan na  de re-release dan ook  anders kan werken dan dat we nu gewend zijn.

Meedoen aan het Xperia Bèta Program

Alhoewel de bèta alleen te gebruiken is door een select aantal toestellen, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Stamina-modus via een update ook terugkeert op de Z5-serie. Deze toestellen zijn al voorzien van een officiële Android Marshmallow-versie en kunnen niet meer deelnemen aan de bèta. Of de nieuwe Sony Xperia XA, Xperia X en X Performance bij de release over enkele weken  beschikken over de Stamina-modus is nog niet bekend.

Als je in het bezit bent van een Xperia Z2 of Z3 (Compact) kun je heel gemakkelijk deelnemen aan de Marshmallow-bèta. Allereerst download je de `Xperia Beta Program`-app op je smartphone. Na de installatie open je de app en vul je je gegevens in. Nadat je het formulier hebt ingevuld en verzonden, ontvang je een bevestigingsmail van je aanmelding. Wanneer je mag deelnemen aan de bèta krijg je een tweede mail van Sony. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat je deel kunt nemen aan de bèta, aangezien Sony deze slechts beperkt beschikbaar heeft gemaakt.

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu