De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony brengt Android N Developer Preview uit voor Xperia Z3

Wouter Nijsen
21 april 2016, 15:29
2 min leestijd
Sony brengt Android N Developer Preview uit voor Xperia Z3

Sony heeft de Developer Preview van Android N beschikbaar gemaakt voor de Xperia Z3. Het is de eerste keer dat een niet-Nexus-toestel een testversie van Android  kan installeren.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Xperia Z3 Android N-update

xperia z3 android n

Eerder deze maand doken er al hints op dat de Android N Developer Preview ook naar andere toestellen zou komen, en die zijn vandaag bevestigd. Sony en Google hebben namelijk een testversie van N uitgebracht voor de Xperia Z3, die gebruikers handmatig kunnen flashen op het toestel. De installatie van de software verloopt niet – zoals bij Nexus-toestellen – via het officiële  bètaprogramma van Google, maar via de desktop-app Xperia Companion. In de stappen hieronder leggen we het uit.

  1. Sluit de Xperia Z3 via een usb-kabel aan op een pc en zorg dat je de nieuwste versie (1.1.24) van Xperia Companion hebt geïnstalleerd;
  2. Houd de Alt-toets ingedrukt, klik op `Software repair` en volg de stappen op het scherm. Je wordt gevraagd om het toestel los te koppelen, uit te schakelen en de volumeknop ingedrukt te houden;
  3. Door Xperia Companion weer te openen en op `Software repair` te drukken, kun je weer teruggaan naar de vorige Android-versie.

Met de testversie van Android krijgen Xperia Z3-gebruikers de beschikking over een aantal nieuwe features. Een voorbeeld hiervan is de splitscreenmodus, die het mogelijk maakt om twee apps naast elkaar te draaien. Ook de notificaties zijn in Android N vernieuwd, aangezien meldingen worden gebundeld en je door de Direct Replay-functie vanuit de notificatiebalk op een berichtje kunt reageren. Ook een verbeterde versie van Doze, de energiebesparende modus die met Android 6.0  werd geïntroduceerd, is aanwezig. Het is niet duidelijk of de testversie van  Android N straks ook voor  andere Sony-toestellen wordt uitgebracht.

Houd er rekening mee dat de Android N Developer Preview is bedoeld voor ontwikkelaars en minder geschikt is voor normale  gebruikers. Onlangs bracht Google de tweede testversie uit, die een boel fouten verhielp  en ook een aantal vernieuwingen introduceerde. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu