De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp test videobellen in bètaversie app

Erwin Vogelaar
15 mei 2016, 14:28
2 min leestijd
WhatsApp test videobellen in bètaversie app

WhatsApp is bezig met het het testen van videobellen in de app. De functie was kort beschikbaar in het WhatsApp-bètaprogramma, maar is nu weer verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Videobellen WhatsApp

WhatsApp blijft maar bezig met nieuwe functies aan de app toevoegen. Videobellen zit er al een tijdje aan te komen en nu is de functie onder een aantal gelukkige gebruikers getest. Enkele WhatsApp-bètatesters kregen namelijk de optie om te bellen met beeld in de laatste update van de app, maar inmiddels staat er weer een nieuwe bètaversie online waarin het videobellen weer verwijderd is.

videobellen whatsapp

Videobellen was mogelijk door op het bel-icoontje te drukken en vervolgens te kiezen voor een audio- of videogesprek. Dit zorgt ervoor dat je niet per ongeluk iemand belt in een WhatsApp-scherm door op het telefoontje te drukken. Het lijkt hier te gaan om een kleinschalige test, die WhatsApp wel vaker doet bij het testen van nieuwe functies. Als de test goed is bevallen, horen en zien we er binnenkort ongetwijfeld meer van.

Eerdere WhatsApp-updates

WhatsApp is druk bezig met updates. Enkele functies uit de bètaversie zijn recentelijk doorgevoerd naar de reguliere app. Zo zijn er nu handige opmaakcodes te gebruiken, kun je via het camera-icoontje een foto uit je galerij sturen en effen kleuren kiezen als achtergrond van chats. Wil je nieuwe functies zoals deze eerder dan de rest? Schrijf je dan in voor het bètaprogramma van WhatsApp. Binnenkort kun je dit ook vanuit Google Play doen.

Daarnaast  is er sinds deze week een desktop-app van WhatsApp beschikbaar, waardoor je de app op je pc of Mac kunt gebruiken. Je hebt nog wel een smartphone nodig om in te loggen. Tot slot werd een tijdje geleden end-to-end-encryptie doorgevoerd in de app, waardoor je gesprekken veiliger zijn. Door de versleuting kunnen alleen jij en je gesprekspartner de berichten lezen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu