De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Virtual reality-game Land’s End verschijnt eind oktober

Redactie
22 september 2015, 11:33
2 min leestijd
Virtual reality-game Land’s End verschijnt eind oktober

Beweeg je door de  mysterieuze wereld van  Land’s End en los de puzzels op om in het volgende level van de game te komen. Leuk detail: je hebt geen controller nodig. Land’s End is namelijk een virtual reality game voor de Samsung Gear VR.

Lees verder na de advertentie.

Land’s End is kers op de taart

Land’s End is ontwikkeld door Ustwo, die ook achter de ontwikkeling van de populaire en strak-vormgegeven iPhone-game Monument Valley zit. Hoewel deze puzzelgame erg mooi is  vormgegeven en in één jaar tijd maar liefst twee miljoen keer is  gekocht, miste er destijds nog een kers op de taart.

Deze kers komt nu in de vorm van virtual reality. Land’s End is namelijk niet ontwikkeld voor de smartphone of tablet, maar voor de Samsung Gear VR. De vormgeving van de game doet denken aan Monument Valley en ook in Land’s End ga je op ontdekkingstocht door een mysterieuze wereld.

Geen controller nodig

Doel van de game is om de juiste weg te vinden in vijf verschillende levels. De aansturing van deze bewegingen vindt plaats met behulp van je blik. Kijk rond om je omgeving te zien en staar naar een aangegeven punt om jezelf voort te bewegen. Ook de puzzels die je tegenkomt tijdens je queeste zijn op te lossen met behulp van je blik. Een controller is hierdoor niet nodig bij dit puzzelspel.

Land's End

De moeilijkheidsgraad van de puzzels gaat omhoog per level. Hierdoor leer je geleidelijk om te gaan met de besturingstechnieken van de Gear VR. Uitdaging bij virtual reality games is het voorkomen van misselijkheid bij de gamer. Ustwo is hier maanden mee bezig geweest, zo vertellen ze aan Engadget. Tijdens testen werden de proefpersonen namelijk inderdaad misselijk doordat ze het gevoel hadden zich voort te bewegen op de schouders van een reus. Het maandenlange onderzoek heeft uitgemond in rechtlijnige, niet te snelle bewegingen waarbij jouw blik al is gefocust op de weg die je inslaat.

Land’s End downloaden

Ustwo heeft de prijs van Land’s End nog niet naar buiten gebracht. Wel is bekendgemaakt dat de game vanaf 30 oktober verkrijgbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu