‘Xiaomi werkt mogelijk aan Mi A3 met Android One’

Wouter Nijsen
7 januari 2019, 12:55
2 min leestijd
‘Xiaomi werkt mogelijk aan Mi A3 met Android One’

Mogelijk werkt de Chinese fabrikant Xiaomi aan een nieuw Android One-toestel, dat later dit jaar moet verschijnen. De specificaties van de smartphone zijn nog onbekend, al lijkt een feature die ontbrak op de Mi A1 en Mi A2 (Lite) dit jaar wél aanwezig te zijn.

‘Xiaomi Mi A3 codenaam ontdekt’

Een gebruikers op het XDA Developers-forum heeft in de code van Xiaomi’s MIUI 10-firmware de naam ‘orchid_sprout‘ ontdekt. Opvallend hieraan is dat het woordje ‘sprout’ ook voorkwam in de codenaam van eerdere Android One-toestellen.

XDA wist op basis van codenamen ook al vroeg af van het bestaan van de Xiaomi Mi A1, Mi A2 en Mi A2 Lite, wat het aannemelijk maakt dat het hier om een nieuw Android One-toestel gaat. De naam ‘Xiaomi Mi A3‘ wordt niet bevestigd, al ligt het wel voor de hand dat de telefoon zo gaat heten.

xiaomi mi a2 review

XDA Developers verwacht daarnaast dat de nieuwe Android One-telefoon van Xiaomi nfc ondersteunt. Bij de Mi A1, Mi A2 en Mi A2 ontbreekt deze feature, waardoor het niet mogelijk is om met de toestellen mobiel te betalen door ze voor een betaalterminal te houden. Xiaomi liet de nfc-chip bij de eerdere Android One-telefoons waarschijnlijk weg om de prijs te drukken.

Hoogstwaarschijnlijk duurt het nog even voordat we meer horen over de Mi A3. De Mi A2 en Mi A2 Lite werden vorig jaar in juli gepresenteerd, en mogelijk kiest Xiaomi opnieuw voor een onthulling in die maand. De Mi A2 en Mi A2 Lite werden uitgebracht met Android 8.1 (Oreo) en zijn al bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). De Android One-smartphones van Xiaomi draaien op stock-Android en krijgen drie jaar lang maandelijks beveiligingspatches en twee jaar aan grotere Android-updates.

Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 284,95

Bekijken

Los refurbished

€ 213,99

Bekijken
Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Xiaomi Mi A2 Lite prijzen. Bekijk alle Xiaomi smartphones.

Alle Xiaomi smartphones met prijzen

Lees meer over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A3
Xiaomi Mi A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu