Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2
8,0
Scherm 5.99 inch
Opslag 32 / 64 / 128 GB

Xiaomi Mi A2 kopen: alle opties op een rij

De Xiaomi Mi A2 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

De Xiaomi Mi A2 is een aantrekkelijke midranger die onderdeel uitmaakt van het Android One-programma. Het is de grotere broer van de Mi A2 Lite en opvolger van de populaire Mi A1, die in 2017 werd uitgebracht. De nieuwe Mi A2 kenmerkt zich vooral door het feit dat de telefoon op stock-Android draait en snel updates ontvangt. Verder is ook de hardware en camera’s dik in orde.

Pluspunten Xiaomi Mi A2

 • Android One: de beste versie van Android
 • Voorzien van vlotte hardware
 • Veel extra’s: dubbele camera, vingerafdrukscanner
 • Mooi design

Minpunten Xiaomi Mi A2

 • Geen nfc- en micro-sd-ondersteuning
 • Hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt

Goede specs voor een lage prijs

Xiaomi-toestellen staan bekend om hun uitstekend prijskwaliteit-verhouding en de Mi A2 vormt daar geen uitzondering op. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 660-chip, met minimaal 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Daarmee is de Mi A2 krachtig genoeg om alle apps en games vloeiend te draaien. Xiaomi brengt ook een variant uit met 4GB RAM en 64GB opslagruimte (van 279 euro). De duurste versie heeft 6GB RAM en 128GB aan opslag, en een adviesprijs van 349 euro.

Het scherm van de Xiaomi Mi A2 meet 5,99 inch en heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Dat zorgt voor scherpe beelden, terwijl de randen aan de zijkanten flink zijn geslonken en het scherm iets langer is dan dat van zijn voorganger. Hierdoor heeft het display een beeldverhouding van 18 bij 9 en oogt het langer.

Ook de camera’s van de Mi A2 zijn flink verbeterd. De dubbele camera heeft lenzen van 12 en 20 megapixel met een diafragma van f/1.8. Daardoor vangt het toestel meer licht op dan zijn voorganger, wat de fotokwaliteit in het donker moet verbeteren. Verder is de smartphone voorzien van een 20 megapixel-frontcamera, 3010 mAh-accu met snelladen, usb-c-poort en bluetooth 5.0. Nfc en plek voor een micro-sd-geheugenkaartje ontbreekt helaas.

Stock-Android met snelle updates

Chinese smartphones worden doorgaans voorzien van een flink aangepaste software. Het toestel zit dan vol met apps die je niet kunt verwijderen en felgekleurde menu’s. De Mi A2 loopt echter op Android One. Dat is een vrijwel onaangepaste versie van Android, zoals Google het zelf heeft gemaakt. Bovendien kun je rekenen op snelle, regelmatige (beveiligings)updates.

xiaomi mi a2 officieel

Uit de doos draait de Xiaomi Mi A2 op Android 8.1 (Oreo). Het Chinese bedrijf belooft later dit jaar Android 9.0 (P) voor het toestel uit te brengen. Waarschijnlijk wordt de Mi A2 ook voorzien van de volgende versie (Android Q), al is hier nog niets over bekend.

Conclusie Xiaomi Mi A2 review

De Xiaomi Mi A2 is op veel gebieden een indrukwekkende smartphone voor het geld dat je betaalt. Het toestel heeft een prima design, vlotte hardware en opvallend goede camera. Ook de software is fijn en door het Android One-programma kun je jarenlang updates verwachten.

Daartegenover staat dat de Mi A2 de nodige concessies doet, die mogelijk voor sommige gebruikers dealbreakers zijn. Het toestel heeft geen micro-sd-ondersteuning, nfc, hoofdtelefoonaansluiting en een scherm dat nét niet helder genoeg kan. Bovendien levert Xiaomi geen snellader mee. Kun je die functies missen, dan is de Mi A2 een uitstekende smartphone waar je lange tijd mee vooruit kunt.

Lees meer in de volledige Xiaomi Mi A2 review

Xiaomi Mi A2 release en prijs

De Xiaomi Mi A2 komt in verschillende varianten, die elk in prijs verschillen en binnenkort beschikbaar zijn. Het instapmodel (met 4GB RAM en 32G opslag) kost 249 euro, de variant met 4GB RAM/64GB opslag heeft een prijs van 279 euro. De duurste versie heeft 6GB RAM en 128GB aan opslag, en een adviesprijs van 349 euro.

Pluspunten Mi A2

 • Stock-Android met snelle updates
 • Voorzien van prima hardware
 • Dubbele camera en snel opladen

Minpunten Mi A2

 • Design nogal saai
 • Accu is niet opvallend groot
 • Geen micro-sd-slot en nfc
Xiaomi Mi A2
8,0
Welke Xiaomi Mi A2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi A2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Xiaomi Mi A2 video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Nieuws Huawei rolt Android 10 uit voor een oudgediende en Nokia is op dreef met beveiligingsupdates. Voor de rest rolden ook verschillende andere fabrikanten deze week ook wat beveiligingspatches uit.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Nieuws Het is erg rustig deze week wat betreft nieuwe beveiligingsupdates en OS-upgrades. Dat neemt niet weg dat even checken of er een update voor jouw toestel klaarstaat, natuurlijk gewoon kan.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Nieuws Afgelopen week zagen we ook weer allerlei toestelupdates de revue passeren. Verschillende toestellen kregen (eindelijk) Android 10, maar ook zagen we veel beveiligingsupdates voorbijkomen. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Nieuws Vorig week was het rustig, maar dat is ditmaal wel anders. Afgelopen dagen werden veel Android-telefoons met een update bijgewerkt. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Neem dan snel een kijkje in het overzicht.