Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi A2

De Xiaomi Mi A2 is een aantrekkelijke midranger die onderdeel uitmaakt van het Android One-programma. Het is de grotere broer van de Mi A2 Lite en opvolger van de populaire Mi A1, die in 2017 werd uitgebracht. De nieuwe Mi A2 kenmerkt zich vooral door het feit dat de telefoon op stock-Android draait en snel updates ontvangt. Verder is ook de hardware en camera’s dik in orde.

Pluspunten Xiaomi Mi A2

 • Android One: de beste versie van Android
 • Voorzien van vlotte hardware
 • Veel extra’s: dubbele camera, vingerafdrukscanner
 • Mooi design

Minpunten Xiaomi Mi A2

 • Geen nfc- en micro-sd-ondersteuning
 • Hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt

Goede specs voor een lage prijs

Xiaomi-toestellen staan bekend om hun uitstekend prijskwaliteit-verhouding en de Mi A2 vormt daar geen uitzondering op. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 660-chip, met minimaal 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Daarmee is de Mi A2 krachtig genoeg om alle apps en games vloeiend te draaien. Xiaomi brengt ook een variant uit met 4GB RAM en 64GB opslagruimte (van 279 euro). De duurste versie heeft 6GB RAM en 128GB aan opslag, en een adviesprijs van 349 euro.

Het scherm van de Xiaomi Mi A2 meet 5,99 inch en heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Dat zorgt voor scherpe beelden, terwijl de randen aan de zijkanten flink zijn geslonken en het scherm iets langer is dan dat van zijn voorganger. Hierdoor heeft het display een beeldverhouding van 18 bij 9 en oogt het langer.

Ook de camera’s van de Mi A2 zijn flink verbeterd. De dubbele camera heeft lenzen van 12 en 20 megapixel met een diafragma van f/1.8. Daardoor vangt het toestel meer licht op dan zijn voorganger, wat de fotokwaliteit in het donker moet verbeteren. Verder is de smartphone voorzien van een 20 megapixel-frontcamera, 3010 mAh-accu met snelladen, usb-c-poort en bluetooth 5.0. Nfc en plek voor een micro-sd-geheugenkaartje ontbreekt helaas.

Stock-Android met snelle updates

Chinese smartphones worden doorgaans voorzien van een flink aangepaste software. Het toestel zit dan vol met apps die je niet kunt verwijderen en felgekleurde menu’s. De Mi A2 loopt echter op Android One. Dat is een vrijwel onaangepaste versie van Android, zoals Google het zelf heeft gemaakt. Bovendien kun je rekenen op snelle, regelmatige (beveiligings)updates.

xiaomi mi a2 officieel

Uit de doos draait de Xiaomi Mi A2 op Android 8.1 (Oreo). Het Chinese bedrijf belooft later dit jaar Android 9.0 (P) voor het toestel uit te brengen. Waarschijnlijk wordt de Mi A2 ook voorzien van de volgende versie (Android Q), al is hier nog niets over bekend.

Xiaomi Mi A2 release en prijs

De Xiaomi Mi A2 komt in verschillende varianten, die elk in prijs verschillen en binnenkort beschikbaar zijn. Het instapmodel (met 4GB RAM en 32G opslag) kost 249 euro, de variant met 4GB RAM/64GB opslag heeft een prijs van 279 euro. De duurste versie heeft 6GB RAM en 128GB aan opslag, en een adviesprijs van 349 euro.

Pluspunten Mi A2

 • Stock-Android met snelle updates
 • Voorzien van prima hardware
 • Dubbele camera en snel opladen

Minpunten Mi A2

 • Design nogal saai
 • Accu is niet opvallend groot
 • Geen micro-sd-slot en nfc

Xiaomi Mi A2 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Xiaomi Mi A2 aanbiedingen van dit moment.

Xiaomi Mi A2 video

Laatste berichten

Xiaomi onthult betaalbare Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

Xiaomi onthult betaalbare Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

3 min
Nieuws
Het Chinese Xiaomi heeft zojuist twee nieuwe Android One-toestellen gepresenteerd. De Mi A2 en goedkopere Mi A2 Lite beschikken over vlotte hardware, schone software en relatief lage adviesprijzen. Lees hier alles over de smartphones.

Download onze app

Download onze app