Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1: Android One-smartphone uit China

De Xiaomi Mi A1 is een midrange smartphone van het Chinese merk Xiaomi. Waar toestellen van dit bedrijf bekend staan om de MIUI-software die er op loopt, is de Mi A1 een vreemde eend in de bijt. Dit toestel is namelijk onderdeel van Googles Android One-programma, wat betekent dat er een stockversie van Android aanwezig is. Ook betekent dit dat het toestel gegarandeerde (veiligheids)updates van Google krijgt.

In Nederland zijn meer smartphones uit het Android One-programma verkrijgbaar. Zo heeft de Turkse fabrikant General Mobile de GM6, die wat goedkoper is dan de Mi A1. Dat toestel heeft geen dubbele camera achterop zoals de Mi A1, en minder krachtige hardware.

De Xiaomi Mi A1 in vogelvlucht

Ondanks dat de Xiaomi Mi A1 een niet al te zwaar prijskaartje heeft, is het toestel toch voorzien van flinke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste specs voor je op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch-ips-lcd-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-frontcamera
  • Loopt op stock Android 7.1 (Nougat)
  • Snapdragon 625-chip en 4GB RAM
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1Het grootste voordeel van de Mi A1 is het Android One-programma, waar het toestel deel van uitmaakt. Smartphones die onder dit initiatief vallen, kunnen rekenen op updates die rechtstreeks van Google komen. Daarnaast is er geen Android-skin over het besturingssysteem gedrapeerd, waardoor je eigenlijk dezelfde ervaring hebt als op een Pixel- of Nexus-smartphone van Google zelf.

Xiaomi heeft de Mi A1 voorzien van een dubbele camera aan de achterkant. Dat betekent dat je tot wel twee keer optisch kunt zoomen, wat kwalitatief een stuk beter is dan de digitale zoom van andere smartphones. Bovendien kun je met de dubbele camera een bokeh-effect creëren, vergelijkbaar met de portretstand die je op sommige vlaggenschepen terugziet.

Onder de motorkap doet de Xiaomi Mi A1 niet onder voor andere toestellen uit zijn prijsklasse. Zo wordt de smartphone aangedreven door een krachtige octacore-processor van Qualcomm, die meer dan genoeg vermogen heeft. Niet alleen alledaagse apps lopen soepel, maar ook games en zwaardere apps vormen geen probleem voor de Mi A1. Met 4GB aan RAM kun je bovendien prima multitasken.

Xiaomi Mi A1 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Xiaomi Mi A1 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Thomas Haenen
11 jan 2019januari 2019
16:55 uur
3 min
Nieuws
Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere een belangrijke bugfix van Xiaomi!
Xiaomi lost 4G-problemen Mi A1 op met update

Xiaomi lost 4G-problemen Mi A1 op met update

Wouter Nijsen
10 jan 2019januari 2019
11:11 uur
1 min
Nieuws
Nieuws Goed nieuws voor gebruikers van de Xiaomi Mi A1. Een update voor het Android One-toestel lost de 4G-problemen op, die er al sinds begin december voor zorgden dat de telefoon niet met de 800MHz-frequentie kon verbinden. De update bevat ook de nieuwste beveiligingsupdate van Google.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Thomas Haenen
14 dec 2018december 2018
13:04 uur
4 min
Nieuws
Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 breekt 4G-ondersteuning

Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 breekt 4G-ondersteuning

Thomas Haenen
13 dec 2018december 2018
16:38 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Veel bezitters van de Xiaomi Mi A1 kunnen plots geen verbinding meer maken met het 4G-netwerk van Nederlandse providers. Het probleem lijkt te worden veroorzaakt door de onlangs verschenen Android Pie-update.
Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 nu te downloaden

Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 nu te downloaden

Wouter Nijsen
10 dec 2018december 2018
12:23 uur
1 min
Nieuws
Nieuws Het Chinese Xiaomi is gestart met de uitrol van Android Pie naar de Mi A1. Hierdoor krijgt de smartphone relatief vlot alle nieuwe features, zoals een gebarenbediening, versimpeld instellingenpaneel, Adaptive Battery en Adaptive Brightness. De update is nu te downloaden.

Download onze app

Download onze app