Dit is de Xiaomi Redmi 6 Pro: randloze midrange-smartphone

Thomas Haenen
25 juni 2018, 11:15
2 min leestijd
Dit is de Xiaomi Redmi 6 Pro: randloze midrange-smartphone

Xiaomi heeft in China de Redmi 6 Pro gepresenteerd, een goedkope Android-smartphone die beschikt over een randloos scherm en dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Redmi 6 Pro officieel onthuld

Hoewel de Xiaomi Redmi 6 Pro omgerekend zo’n 160 euro kost, kan het toestel qua specificaties prima mee met smartphones die twee keer zo duur zijn. Voor dat bedrag krijg je namelijk een telefoon met een 5,8 inch-scherm (2280 bij 1080 pixels), dubbele camera achterop van 12 en 5 megapixel en een relatief vlotte Snapdragon 625-chip.

Het standaardmodel beschikt over 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Daarvoor vraagt Xiaomi een adviesprijs die omgerekend en inclusief btw neerkomt op ongeveer 160 euro. Ga je voor de variant met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte, dan kost dat je ongeveer 200 euro. Voorlopig is het toestel alleen in China te koop, maar de kans is groot dat de Redmi 6 Pro straks ook in Nederland opduikt.

Xiaomi Redmi 6 Pro

De Redmi 6 Pro heeft een metalen design, met een nagenoeg voorkantvullend scherm. Aan de onderkant zit een dunne bezel, aan de bovenkant een kleine inkeping voor de selfiecamera van 5 megapixel en enkele sensoren. Achterop vind je de vingerafdrukscanner, met linksboven de dubbele camera en led-flitser.

Xiaomi in Nederland

Xiaomi maakte eerder dit jaar een samenwerking met AS Watson bekend, het moederbedrijf achter onder andere Kruidvat. Binnenkort zullen Xiaomi-smartphones via de drogisterijketen verkocht worden. Of de Redmi 6 Pro straks onderdeel is van het assortiment, is echter onduidelijk. De twee bedrijven hebben namelijk nog niet bekend gemaakt welke Xiaomi-smartphones straks naar Nederland komen.

Xiaomi is in Nederland nog een onbekende naam, maar het bedrijf heeft in thuisland China veel succes. Daar is het inmiddels één van de grootste merken. Xiaomi-smartphones hebben voor Europese begrippen vrij lage prijzen. Zo verscheen in 2017 in Nederland de Xiaomi Mi A1, een toestel onder de 200 euro met groot scherm en dubbele camera. Het loopt op Android One, waardoor je verzekerd bent van snelle updates. Volgens bronnen wordt de Xiaomi Mi A2 deze zomer aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Redmi 6
Xiaomi Redmi 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu