Xiaomi’s goedkope Redmi K20 (Pro) verschijnt waarschijnlijk ook in Europa

Rens Blom
29 mei 2019, 10:46
2 min leestijd
Xiaomi’s goedkope Redmi K20 (Pro) verschijnt waarschijnlijk ook in Europa

Xiaomi brengt de nieuwe Redmi K20 en K20 Pro eerst in Azië uit, maar er lijkt ook een Europese release te komen. Meerdere geruchten claimen dat de Xiaomi Redmi K20 (Pro) in Nederland verschijnt als de Mi 9T (Pro). Dit weten we tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

Redmi K20 mogelijk naar Nederland

De Redmi K20 en K20 Pro werden deze week gepresenteerd als premium smartphones voor scherpe prijzen. De toestellen verschijnen onder andere in India en China, maar de fabrikant lijkt een internationale release voor ogen te hebben. De Russische techsite Hi-tech-mail schrijft dat Xiaomi de K20 en K20 Pro vanaf volgende maand ook in Rusland gaat verkopen. De Redmi K20 zou verschijnen als de Xiaomi Mi 9T, terwijl de K20 Pro wordt hernoemd naar de Mi 9T Pro. Die informatie komt overeen met eerder gelekte informatie van smartphonelekker Ishan Agarwal.

Dat de Redmi K20-serie – onder een andere naam – naar Rusland lijkt te komen, vergroot de kans dat de smartphones ook in Europa verschijnen. Een Nederlandse release ligt dan voor de hand. Xiaomi verkoopt toestellen als de Mi 9, Mi 9 SE en Redmi Note 7 hier via diverse grote (web)winkels. Eind maart maakte het bedrijf bovendien bekend dat het later dit jaar zijn eerste fysieke winkels in Nederland opent.

Xiaomi Redmi K20

In China verschijnt de Redmi K20 vanaf omgerekend 220 euro en de K20 Pro vanaf 320 euro. Hi-tech-mail claimt dat de K20 in Rusland omgerekend 345 euro gaat kosten. De K20 Pro zou minimaal 483 euro moeten opbrengen.

In Rusland zijn alle smartphones omgerekend flink duurder dan in China én Europa. Het is daarom nog lastig te zeggen hoeveel de Redmi K20 (Pro) in Nederland gaat kosten. Xiaomi heeft nog geen Europese release aangekondigd.

Xiaomi Redmi K20 (Pro) specificaties

De Xiaomi Redmi K20 en K20 Pro hebben een 6,35 inch full-hd-oled-display met een vingerafdrukscanner onder het scherm. De smartphones hebben een 4000 mAh-accu en minimaal 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

De selfiecamera schuift uit de bovenkant van de behuizing, een feature die we ook terugzien op de OnePlus 7 Pro en Oppo Reno. Achterop zitten drie camera’s, waaronder een groothoeklens. De Pro-versie heeft betere camera’s, een snellere Snapdragon 855-processor en accu die sneller oplaadt. Beide toestellen draaien op Android 9.0 (Pie) met de MIUI-schil van Xiaomi.

Meer weten over Xiaomi? Lees hier alles over een Xiaomi smartphone kopen in Nederland of bekijk onze Xiaomi Mi 9 videoreview hieronder.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu