‘Xiaomi maakt smartphone met enorm groot scherm’

Wouter Nijsen
18 april 2016, 9:03
1 min leestijd
‘Xiaomi maakt smartphone met enorm groot scherm’

De Chinese fabrikant Xiaomi werkt volgens een nieuw gerucht aan een enorm grote smartphone met een 6,4 inch-scherm. Mogelijk gaat het toestel de Xiaomi Max heten.

Lees verder na de advertentie.

`Nieuwe Xiaomi-smartphone op komst`

Xiaomi-smartphone

Op de website Mydrivers is een foto opgedoken van de vermeende Xiaomi-smartphone. Het toestel zou een 6,4 inch-scherm hebben, waarmee het nog een flinke slag groter is dan bijvoorbeeld de Nexus 6 en Nexus 6P. De grote smartphone heet mogelijk de Xiaomi Max, wat blijkt uit een poll van Xiaomi waarin gebruikers konden stemmen op een naam voor een nieuwe telefoon.

Door het formaat zou de Xiaomi Max onmogelijk met één hand te bedienen zijn. Het scherm heeft waarschijnlijk een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, terwijl de behuizing van metaal zou zijn gemaakt. Aan de achterkant is mogelijk een vingerafdrukscanner aanwezig, een Snapdragon 820-chip zou de Xiaomi Max aandrijven. Laatstgenoemde vinden we ook terug bij de Samsung Galaxy S7, LG G5 en de onlangs aangekondigde HTC 10. Verdere specificaties zijn nog onduidelijk, al krijgen we hier mogelijk de komende weken meer over te horen.

Het is nog niet bekend wanneer Xiaomi de Max aankondigt, al noemt het gerucht de maand mei. De smartphone verschijnt hoogstwaarschijnlijk niet in Europa, omdat Xiaomi hier normaliter geen smartphones uitbrengt.

Bron: Mydrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu