De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Oppo Reno 6 Pro

7
1/8

Pluspunten

  • Primaire camera is erg goed
  • Opladen met maximaal 65 Watt
  • Twee Androidupdates, drie jaar beveiligingspatches

Minpunten

  • Niet alle camera's hebben toegevoegde waarde
  • Eigen ColorOS-schil is aan de drukke kant
  • Erg hoge adviesprijs voor gebodene

Prijzen vergelijken

De Oppo Reno 6 Pro is een dure smartphone met krachtige hardware, drie jaar software-ondersteuning en vier camera’s. Oppo geeft hoog op van de foto- en videokwaliteiten van het toestel. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina kom je meer te weten over de Reno 6 Pro.

4 camera’s met veel features

Veel aandacht gaat uit naar de vier camera’s op de achterzijde van de Reno 6 Pro. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixel en wordt vergezeld door een 16 megapixel-groothoekcamera voor extra brede plaatjes. Foto’s van heel dichtbij maak je juist weer met de 2 megapixel-macrocamera. Om in te zoomen met beperkt kwaliteitsverlies gebruik je de 13 megapixel-telelens.

Oppo Reno 6-series: eerste indrukken van de nieuwe midrangers

Lees verder na de advertentie.

De camera-app op de Reno 6 Pro heeft een speciale modus om schokkende video’s te voorkomen. Handig als je filmt en ondertussen zelf beweegt. In de camera-app vind je ook een modus om de achtergrond tijdens het filmen te vervagen, zodat de persoon of het object op de voorgrond er meer uitspringt. Deze zogeheten bokeh-stand ken je misschien al van een foto. Oppo geeft aan veel moeite gestoken te hebben in de nachtmodus van de camera (voor betere foto’s in het donker) en realistische kleuren bij het fotograferen en filmen.

Krachtige specificaties

Behalve zijn camera’s heeft de Reno 6 Pro natuurlijk nog veel meer te bieden. Rappe prestaties bijvoorbeeld, te danken aan de snelle Qualcomm Snapdragon 870-processor en liefst 12GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 256GB ook erg royaal. De smartphone heeft 5G-ondersteuning, een nfc-chip en is gemaakt van glas.

Het scherm van de smartphone meet een flinke 6,55 inch en oogt scherp door de full-hd-resolutie. De verversingssnelheid van 90Hz toont soepel beeld, al zijn er ook alternatieve smartphones met een nog soepeler 120Hz-scherm. Oppo zet een oled-paneel in de Reno 6 Pro, waardoor kleuren van het scherm spatten en zwart écht zwart is.

Opladen duurt een half uur

Een speerpunt van de Reno 6 Pro is zijn krachtige oplader. In de doos zit een 65 Watt-oplader, die de 4500 mAh-accu in een half uur helemaal oplaadt. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat de accu weer (half) vol is. Een gemis is dat draadloos opladen niet mogelijk is. Bijna alle concurrerende smartphones in deze prijsklasse kunnen wél draadloos opladen.

ColorOS krijgt drie jaar updates

Oppo levert de Reno 6 Pro bij zijn release met Android 11, de nieuwste versie van dat moment. De fabrikant stelt twee jaar updates in het vooruitzicht, te beginnen met Android 12. Beveiligingsupdates verschijnen drie jaar en dat geldt ook voor veel concurrerende toestellen. Enkele merken, waaronder Apple en Samsung, geven even dure telefoons vier of vijf jaar updates. Die zijn dus langer veilig te gebruiken dan de Reno 6 Pro.

Op de Reno 6 Pro vind je over de Android-software de ColorOS-schil van Oppo. ColorOS past de menu’s en instellingen visueel wat aan, voegt handige features als een gamingmodus toe en installeert een aantal aanvullende apps. Sommige apps kun je verwijderen. Hoewel er prima te werken valt met ColorOS, zal een deel van de gebruikers liever stock-Android zien. Dat is de kale Android-versie zoals die op smartphones van Google en Nokia geïnstalleerd is.

Oppo Reno 6 (Pro) review op Android Planet

Benieuwd naar al onze ervaringen met dit toestel? Lees dan de uitgebreide Oppo Reno 6 Pro review:

De Oppo Reno 6 en 6 Pro zien er erg fraai uit door de speciale matte afwerking. De normale Reno 6 is onze persoonlijke favoriet, omdat ‘ie door zijn vorm en rechte zijkanten net wat meer opvalt. De prestaties zijn prima, maar voor prijzen van respectievelijk 499 en 799 euro hadden we meer verwacht.

Op geen enkel gebied gaan de Oppo Reno 6-telefoons aan de leiding in de drukke en concurrerende smartphonewereld. Ook scheppen bepaalde prijzen bepaalde verwachtingen waaraan niet wordt voldaan. Waterdichtheid of draadloos opladen zijn bijvoorbeeld features die we graag hadden gezien.

Oppo prijst zich met deze toestellen letterlijk uit de markt. We raden daarom aan om te wachten totdat de Reno 6 en Reno 6 Pro in prijs zijn gedaald, want dan worden ze pas interessant.

Oppo Reno 6 Pro release

De Oppo Reno 6 Pro is op 9 september 2021 aangekondigd en vanaf die datum ook in Nederland te koop. De adviesprijs van een losse Reno 6 Pro is 799 euro. Je kan de smartphone kopen in de kleuren Artic Blue (blauw) en Lunar Grey (grijs). Natuurlijk kun je de telefoon ook in combinatie met een (sim-only)abonnement in huis halen.

Als je de Reno 6 Pro een gaaf toestel vindt maar minder wil uitgeven, is de Reno 6 het bekijken waard. Deze smartphone heeft een adviesprijs van 499 euro en beschikt daarom over wat minder goede specificaties en camera’s.

Bestel de Oppo Reno 6 Pro:


Oppo Reno 6 Pro deals

Abonnement Los toestel

Oppo Reno 6 Pro

150 min en 150 sms

10000MB (4G)

2 jaar

€ 6,00 p/m

Eenmalig toestel € 294,00

Gemiddeld p/m: € 18,45

Bekijk bij Mobiel.nl
Lebara

Oppo Reno 6 Pro

200 min of 200 sms

2000MB (4G)

2 jaar

€ 22,50 p/m

Eenmalig toestel € 0,00

Gemiddeld p/m: € 22,70

Bekijk bij Mobiel.nl
Ben

Oppo Reno 6 Pro

5000 min of 5000 sms óf

5000MB (4G)

2 jaar

€ 23,00 p/m

Eenmalig toestel € 14,00

Gemiddeld p/m: € 23,79

Bekijk bij Belsimpel
Hollandsnieuwe

Oppo Reno 6 Pro

onbeperkt min en onbeperkt sms

20000MB (4G)

2 jaar

€ 12,50 p/m

Eenmalig toestel € 292,00

Gemiddeld p/m: € 24,87

Bekijk bij Belsimpel
50Plus Mobiel

Oppo Reno 6 Pro

120 min en onbeperkt sms

5000MB (5G)

2 jaar

€ 25,00 p/m

Eenmalig toestel € 0,00

Gemiddeld p/m: € 25,20

Bekijk bij Mobiel.nl
T-Mobile

Oppo Reno 6 Pro

200 min of 200 sms

2000MB (5G)

2 jaar

€ 24,50 p/m

Eenmalig toestel € 27,00

Gemiddeld p/m: € 26,66

Bekijk bij Belsimpel
Tele2
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 6 Pro

10

1 geverifieerde review

Beoordeling

5 sterren
1 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Fotografisch wonder

10
  • Camera / Macro camera
  • Snel laden
  • Geen updates

Gekocht voor de macro camera, die fantastische beelden maakt. Verder prima toestel. Nadeel: nog geen updates gekregen vanaf april 2022

Peter — 15 februari 2023
Lees hier ons recensiebeleid

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu