LG K10 (2017) preview: nuttige upgrade voor goedkope middenklasser

Rick van der Veer
27 februari 2017, 21:16
4 min leestijd
LG K10 (2017) preview: nuttige upgrade voor goedkope middenklasser

Reviewscore

7,5

LG heeft op het Mobile World Congress een reeks smartphones gepresenteerd in de K-serie. In onze LG K10 (2017) preview lees je onze eerste indrukken van één van de telefoons.

Lees verder na de advertentie.

LG K10 (2017) preview

De LG K-serie werd vorig jaar geïntroduceerd als een reeks betaalbare smartphones, onder meer gericht op jongeren en andere gebruikers met een klein budget. Het grootste toestel uit de reeks was de LG K10, een toestel dat in onze LG K10 review goed uit de bus kwam.

Dit jaar brengt LG nieuwe versies uit van een drietal toestellen uit de K-serie: de LG K4 (2017), de LG K8 (2017) en de LG K10 (2017). De verschillen tussen deze toestellen zijn klein: de K10 (2017) heeft een 5,3 inch scherm, terwijl de K4 (2017) en K8 (2017) een scherm van 5 inch hebben. Wat hun uiterlijk betreft zit er nauwelijks verschil in.

Op de beursvloer mochten we de LG K10 (2017) even aan de tand voelen. Van de andere twee toestellen waren geen testexemplaren aanwezig, maar afgezien van wat kleine verschillen in specificaties en prijs zijn de K4 (2017) en K8 (2017) niet erg verschillend van hun grote broer. De LG K4 (2017) draait (vreemd genoeg) nog wel op Android 6.0 (Marshmallow), terwijl zijn grotere broers van Android 7.0 (Nougat) voorzien zijn.

Design: Plastic, maar stevig

Aan de LG K10 (2017) voel je meteen dat het niet om een high-end smartphone gaat. De behuizing is aan de buitenkant van glad plastic gemaakt, wat het niet bepaald een luxe gevoel geeft. Tegelijkertijd voelt dit plastic wel aan alsof het tegen een stootje kan.

LG K10 (2017) preview

Door het gebruikte materiaal is de LG K10 (2017) een lekker lichte smartphone. Ondanks dat het scherm een diagonaal van 5,3 inch heeft is het toestel toch makkelijk met één hand te gebruiken, al zal dit niet voor gebruikers met echt kleine handen gelden.

De voorkant van het toestel is weinig verrassend. Op het scherm na is er alleen een LG-logo te zien, met boven het display een luidspreker en de frontcamera. De power-knop bevindt zich aan de achterkant, waar ook een vingerafdrukscanner in verwerkt zit. Hoe goed deze werkt konden we helaas niet testen, maar doorgaans gebruikt LG aardig goede scanners in zijn toestellen.

Scherm: weinig indrukwekkend

Het scherm van de LG K10 (2017) is niet het mooiste scherm dat we ooit op een midrange-smartphone gezien hebben. Kleuren leken enigszins flets en spatten niet echt van het scherm. De kijkhoeken van het display leken daarentegen prima voor een scherm in deze prijsklasse. Kleuren verschoven niet radicaal als je vanaf de zijkant op het scherm keek.

LG K10 (2017) preview

Met een resolutie van 1280 bij 720 pixels heeft het scherm niet de meest indrukwekkende resolutie. Toch is deze resolutie op 5,3 inch nog voldoende, en het lukte dan ook niet om op het blote oog individuele pixels te onderscheiden. Een full-hd-resolutie had het toestel in ieder geval niet misstaan.

Camera: goed genoeg

De camera van de LG K10 (2017) deed het in onze korte test vrij aardig voor een toestel van deze prijsklasse. Op een beursvloer is het moeilijk om in detail na te gaan hoe goed een smartphonecamera is, maar tijdens onze eerste indrukken waren we niet ontevreden.

De app opende snel en de camera leek snel scherp te stellen. Zoals goedkope smartphonecamera’s vaker hebben laten zien heeft het toestel enige moeite met grote verschillen in belichting, maar dit kwam dan ook niet als verrassing. Fanatieke fotografen moeten wellicht op zoek naar een beter toestel.

Software: vloeiend, maar typisch LG

Tijdens onze korte test constateerden we geen grote vernieuwingen op software-gebied bij de LG K10 (2017). LG heeft nog altijd zijn eigen software-skin over Android gegoten, waarbij de nadruk op lichte kleuren ligt.

LG K10 (2017) preview

Het toestel voelde snel en soepel aan tijdens onze test. Zelfs bij het openen van meerdere apps achter elkaar bleef de telefoon soepel en responsief. Hoe dit straks in de praktijk uit zal pakken als er meer apps en gegevens op het toestel staan is pas te ondervinden tijdens een review, maar op het eerste gezicht lijkt LG de software goed op orde te hebben.

Releasedatum en prijs

De vernieuwde LG K-serie komt deze maand nog naar Nederland. De LG K10 (2017) krijgt een adviesprijs van 299 euro, terwijl de prijzen van de LG K4 (2017) en de LG K8 (2017) nog onbekend zijn. De LG K-serie heeft stevige concurrentie dit jaar: zowel de nieuwe Nokia-smartphones als de Moto G5 van Lenovo zitten in dezelfde prijsklasse. In de Lenovo Moto G5 preview en de Nokia 6 preview kun je zien wat onze eerste indruk van die smartphones is.

Conclusie LG K10 (2017) preview

De LG K-serie is bijgewerkt voor 2017 en biedt behoorlijk wat smartphone voor zijn geld. De behuizing is dan wel van plastic, maar wel stevig. Daarnaast biedt de hardware onder de motorkap genoeg rekenkracht voor alledaagse taken. De concurrentie zit daarentegen niet stil, en het is de vraag in hoeverre LG kan opboksen tegen bijvoorbeeld Nokia en Lenovo in deze prijscategorie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG K4 (2017)
LG K4 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu